Életmód

2009.04.10. 17:35

Programajánló április 10-13-ig

Programok péntek délutántól vasárnap estig egyedülállóknak, pároknak, családoknak és baráti társaságoknak…

BAMA

Egyedül

Színház: Szomorú vasárnap
Budapest, Thália Színház, április 13. 19:30
"Az öngyilkosok himnusza" - így nevezték a harmincas évek végén a Szomorú vasárnap című dalt, mely az egész világot bejárta. Sikeréhez semmi sem fogható. Az a legenda járta róla, hogy valami egészen különös, mágikus hatása van. Aki meghallja, olyan mély depresszióba kerül, hogy öngyilkosságot követ el.

Mozi: Egy boltkóros naplója
Bemutató: április 9.
Rebecca Bloomwood: vásárlás-mániás. Ez a szenvedély pedig leginkább anyagilag megterhelő. Olyannyira, hogy Rebeccának nem is futja rá. Amikor a lány a teljes anyagi csőd szélére kerül, végső kétségbeesésében elhelyezkedik egy pénzügyi tanácsadó lapnál. Hamar ismert és elismert lesz közérthető, hétköznapi embereknek szóló tanácsadó rovata. Cikkei felkeltik egyik jóképű és ambiciózus kollégája, Luke (Hugh Dancy - Este) figyelmét is a lány iránt.

Kettesben

Fesztivál: Várkapunyitó rendezvény "A Balaton Várában"
Szigliget, Szigligeti Vár,  április 11-12. 13:30-tól
A kulturális programok mellett a térség gasztronómiájából is kapnak egy kis ízelítőt a vendégek. Helyi borászok minőségi borokat, míg a helyi vendéglősök hozzáillő ételeket kínálnak a vendégek számára. Amíg a felnőttek ismerkednek a térség boraival, addig a gyermekeket játszóház, apródavatás, udvari bolond, táncház várja a felsővárban. Az alsóvárban a nagyszínpadon néptánc, lovagi bemutatók, reneszánsz zene, hastánc, ütős koncert, íjászverseny, ismert előadók zenés műsorai és egyéb programok kínálnak színvonalas szórakozást.

Jótékonysági koncert: Rockzenészek a túlélőkért
Budapest, Syma Csarnok, április 10. 17:00 óra
A Nemzeti Rákellenes Nap és a koncert célja: hogy bemutassa a Túlélők Klubját és a gyógyultak sikertörténetein keresztül példát mutasson, reményt és hitet adva a betegséggel éppen most küzdőknek és a hozzátartozóiknak.
A jótékonysági est fellépői: Charlie, Somló Tamás, Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Ganxsta Zolee és a Kartel, Pokolgép, Belmondo, Anti Fitness Club, Takáts Tamás, Török Ádám és a Trió, Nagy Feró és a Beatrice, Rudán Joe, Vikidál Gyula, Zeffer András és a Rock Band, Sic Transit.

Barátokkal

Budapest, Petőfi Csarnok, április 10. 19 óra
Koncert: KFT Lemezbemutató
A legendás KFT zenekar új stúdióalbuma "A bábu visszavág" címmel december 4-én jelent meg hatalmas sikerrel. A lemez hangulatának, elgondolkodtató és egyben humoros szövegeinek, fülbemászó dallamainak alapján a KFT klasszikusok kortársa is lehetne, ugyanakkor hangzásában, a dalok aktualitásában egy érett, mai anyag született.

Fesztivál: Tavaszi Bor és Jazz fesztivál
Budapest, Városháza Park, április 11-13.
A jóféle borokhoz és az igazi tavaszi hangulathoz kapcsolódik az idén is megrendezendő, ingyenesen látogatható tavaszi borfesztivál. A hegy levét szívesen fogyasztók és a kellemes hangulatra vágyók a Városháza parkban randevúzhatnak ezen a gasztro-kulturális rendezvényen, ahol idén kiemelt szerepet szánnak az igényes hazai jazz népszerűsítésének.

Fesztivál: Húsvéti Vendégvárás
Noszvaj, Noszvaji Gazdaház, Deák F. út 40. április 13.
A rendezvényen kemencében készített fonott kalácsot, mákos és diós "ködmönujját" kóstolhatnak az idelátogatók, és természetesen a sütés folyamatát is figyelemmel kísérhetik. A Gazdaház udvarán kézműves mesterségek bemutatója, kézművesek kirakodóvására, gyermekeknek báb előadás, tojásfestés, táncbemutató, táncház szórakoztatja a vendégeket.

Családdal

Színház: Mamma Mia
Budapest, Papp László Sportaréna, április 10. 20 óra, 11. 15:30, 12. 15:30
Ha azt mondanánk fergeteges, talán elcsépeltnek hangzik, mert ugye mindenre ezt mondjuk, ami iránt fel szeretnénk kelteni az érdeklődést. Így aztán - bár szívünk szerint azt mondanánk fergeteges - inkább azt mondjuk: óriási hiba lenne kihagyni! Egy zenés színdarab, amelyet a londoni közönség az elejétől a végéig "standing ovation"-nel jutalmazott.

Fesztivál: Húsvét a Skanzenben
Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum, április 12-13.
A rendezvénynek idén már négy múzeumi tájegység ad otthont: a Felső-Tiszavidék, a Kisalföld, az Alföldi mezőváros és a Bakony, Balaton-felvidék. A tájegységek között azonban a vendégek mostantól vasúton is közlekedhetnek, hiszen április 7-én elindult a Skanzen vonat Európa leghosszabb múzeumi sínpályáján.

Kiállítás: Ibolya Nap – A királyné virágai
Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély, április 12.
Évente visszatérő eseményként idén harmadszor rendezzük meg programunkat. Köztudott, hogy Erzsébet maga rendelkezett arról, hogy a lakosztályát kedvenc virága, az ibolya színével megegyező kárpitokkal burkolják. Amikor Gödöllőre érkezett, a királyné kertjébe árvácskát és ibolyát ültettek. Erre a hagyományra építve kora tavasszal virágba borul a kastély, színes programokat kínálva egy családi kiránduláshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva