Életmód

2009.04.21. 12:03

Top 10: A világ legveszélyesebb városai - képgalériával

A világ legveszélyesebb városairól nehéz lenne pontos listát készíteni, és minden bizonnyal többnyire a háborús övezetekben fekvő helyek szerepelnének rajta. Mi azonban összeállítottunk egy olyan tízes listát, amelyben a többnyire a magyar utazók által is megcélzott országok veszélyes városai szerepelnek.

BAMA

Amikor az ember a nehezen megszerzett pénzét utazásra költené, nem az jár a fejében, milyen jó lenne, ha kirabolnák, vagy lépten-nyomon lefizetésre váró alkalmazottakba botlana. Pláne nem most, amikor a válság miatt még kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy üdülésre költsék a megtakarításaikat.

Olasz és orosz temperamentum

Vannak persze olyan országok, amelyek nem okoznak nagy meglepetést azzal, hogy felkerültek a listára. Ilyen például Nápoly vagy Moszkva, ahol évtizedek óta hírhedten rossz a közbiztonság, s ezzel mindenki tisztában is van. De mi a helyzet az olyan kedvelt turista-célpontokkal, mint például a horvátországi Pula? Évente magyarok és más nemzetek utazóinak milliói látogatnak el Pulába, hogy néhány szuvenírt és kellemes emléket zsákmányoljanak. Sajnos azonban a legfrissebb rendőrségi jelentések szerint a helyi zsebesek is zsákmányolnak, csak ők éppen nem emléket, hanem pénzt vagy fényképezőgépet.

A lista természetesen nem teljes, szerepelnek rajta európai, ázsiai és amerikai országok városai is. Hol kisebb, hol nagyobb a bűnözés mértéke, egyben azonban mind egyforma: gyönyörű helyek, ahová érdemes az életben egyszer eljutni, nem mindegy azonban mikor és hogyan.

A (szerintünk) legveszélyesebb városok listája >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva