Életmód

2009.06.04. 10:58

Buli az egész hétvége!

Ki mondta, hogy csak a gyereknek lehet bulis hétvégéje? Most olyan programokat ajánlunk a figyelmedbe, ahol az egész család találhat magának hasznos, izgalmas és persze örömteli, önfeledt pillanatokat!

BAMA

Koronázási hétvége
Gödöllő – június 5-7.

A gödöllői Grassalkovich-kastély 1867-ben, koronázási ajándékként került Erzsébet királyné és I. Ferenc József használatába. Erre – a kastély életében jelentős változást hozó – eseményre emlékezünk minden évben a koronázási szertartás felelevenítésével, kellemes, hétvégi családi programokkal.

Június 5.
17.00 Titánia lovagjai II. – Gróf Andrássy Gyula
Időszaki kiállítás megnyitója a Díszteremben

Június 6.
10.00 Ünnepélyes díszőrségváltás a főbejáratnál
11.00 Budapesti Történeti Múzeum „Koronázási” játszóháza a Barokk Színházban
11.00-12.30 Cercle – találkozás az Erzsébet királyné hasonmásverseny győztesével, Szabó Dórával a Díszteremben
13.00 Gulliver Liliputban – az Óperenciás Bábszínház előadása
14.00 Lovasbemutató a Kastélyparkban
15.00-17.00 Ismeretterjesztő előadások gróf Andrássy Gyuláról
16.00 Borok, dalok, bábok – előadás a régi magyar borokról, mondákról mindazoknak, akik már bort is ihatnak – előadja a Maszk
17.00 Filmklub a Barokk Színházban – A szép akasztott (2001)

Június 7.
10.00 Ünnepélyes díszőrségváltás a főbejáratnál
11.00 Budapesti Történeti Múzeum „Koronázási” játszóháza a Barokk Színházban
11.00-12.30 Cercle – találkozás az Erzsébet királyné hasonmásverseny győztesével, Szabó Dórával a Díszteremben
13.00 Piroska és a farkas, tánc-mese – a Minimax csatornáról ismert előadás klasszikus zenével
14.00 Íjászverseny a kastélyparkban
14.00-16.00 Ismeretterjesztő előadások gróf Andrássy Gyuláról
17.00 Filmklub a Barokk Színházban
19.00 Operettgála a díszudvaron

Folyamatosan zajló programjaink 10.00-18.00 óra között:
kézműves vásár és foglalkozások, hintózási és lovaglási lehetőség, friss kürtőskalács, lángos, lacikonyha

V. Szigeti Sportvarázs
Budapest, Margitsziget – június 5-7.
 „Idén nyáron már ötödik alkalommal rendezik meg a vártnál is nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényt a Margitszigeten. Ez egy igazi búfelejtő, vidám hétvége, ahol legalább három napra mindenki hátrahagyhatja a gondjait. A család minden tagja – a kisgyerekektől egészen a nagyszülőkig – talál magának érdekes és hasznos elfoglaltságot.” – mondta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, aki már évek óta dolgozik az esemény sikeréért, és aktív résztvevőként személyes példával jár elöl.
A rendezvényen a kezdetek óta, így idén is ingyenesen bocsátanak a közönség rendelkezésére mindent, ami csak szükséges a sportoláshoz – a pályáktól, medencéktől kezdve a labdákig, a hajókig és segítőkész sportszakemberekig, akik szaktudásukkal segítenek sportágat választani és informálnak arról, hol lehet a Sportvarázson megtetszett sportot tovább folytatni!

Vándor Vurstli
Budapest, Gyerek Sziget (Hajógyári-sziget) – június 6-7.
A Vándor Vurstli a hagyományos vásári szórakoztatás elemeit idézi meg újra, és idén különösen nagy hangsúlyt fektet a régi dolgok megbecsülésére. A szervezők elhívták régi barátaikat a csúzlizdást és a körhintást, megnyitják régi szekrények játékká varázsolt belsejét, Foto Anzix-okon visszavarázsolnak bárkit a régi időkbe, és megmutatják, hogyan csináltak játékot régen és hogyan csinálhatak ma feleslegessé vált dolgokból.

Csúzlizda és Körhinta
(Ládafia Műhely, Paprika Jancsi Csúzlizdája)
A csúzlizdás és a körhintás régóta jó barátok és már jó előre összedugták a fejüket, hogy a Gyerek Sziget idén se múljon el nélkülük. Megbeszélték mikor melyikük hozza el gyerekszédítő mulatságát a Vándor Vurstliba. Felváltva lehet majd csúzlizni és hintázni, és hogy mikor melyiket? Hát ez legyen az Ő titkuk!

Szekrényjátékok
(Karzat Alapítvány)
A Karzat Alapítvány egyre több régi szekrénybe épített játékot készít, mert mindig újabb és újabb régi szekrényt találnak, amikbe játékokat álmodhatnak. Régen ruhákat, tányérokat tároltak évekig, és a varázslatos átalakulás után, az egyikben egy egész város, a másikban a pokol bugyrai a harmadikban az egész Paradicsom, a negyedikben Noé bárkája az ötödikben meg maga a sors lakik... Hogy mikor melyik szekrény ajtaja tárul fel, legyen meglepetés!

Foto Anzix
(Karzat Alapítvány)
Mindenkit visszarepítenek a régi időkbe a fotófalak, itt csak az arcod a tiéd, új testet, új ruhát kapsz, senki nem látja előre mi leszel, királylány, lovag, bohóc, artista...

Szőnyegovi
(Karzat Alapítvány)
A legkisebbeket várja a szőnyeggel bélelt sátor, régi jó játékokkal, fakockával, kismozdonnyal, rongybabával, síppal, dobbal, jókedvvel. Cipőt le, irány a játék!

Játékos műhely régen és ma
Egészen régen, amikor még nem voltak játékboltok, a gyerekek maguk készítették játékaikat, vagy a szüleik, nagyszüleik varrtak nekik rongybabát, faragtak fűzfasípot. Játékuk abból készült, amit a ház körül találtak, és játék volt minden, ami másra már haszontalan volt, játék lett a kukorica levetett ruhája, a húslevesből megmaradt csontok, az elszakadt ing maradéka.
Az egyik játékos műhelyünkben megmutatjuk hogyan készítettek játékot régen, a másikban azt, hogyan csinálhatunk játékot a fölöslegessé váló dolgokból.

Ajánljuk még:

- Bulizhatunk-e a kicsivel?

- Vigyázat! Gyermekbaleset...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva