Életmód

2009.06.08. 13:57

Csak szex, semmi érzelem

Mint a mesében? Vagy csak a mesében? Mert nem minden filmes prostituált történet ér úgy véget, mint Julia Roberts Micsoda nője. Pedig az utca lánya régóta népszerű főhős: legyen megjelenése idealisztikus vagy naturalisztikus.

BAMA

A prostitúció általában halmozottan hátrányos helyzetű nők problémájaként jelenik meg a filmeken. Ő az aranyszívű leányzó, aki épp csak rosszkor volt a rossz helyen. Máskor azonban erkölcstelen pénzhajhász, a rossz lány, a férfifaló femme fatale.

A filmvilág éjszakai pillangóinak szerepe időről időre változik, mint ahogy a színésznők, a színészek külseje is. És mivel a téma igen kényes, nem is mindegyik sztár vállalja el szívesen a prosti szerepet. Míg Julia Roberts ma is aranyba foglalja a Los Angeles-i prosti, Vivian Ward szerepét, Natalie Portmannak lassan elege van abból, hogy újra s újra megtalálják az utca lány imázzsal.

És vannak "más" prostituáltak is: a férfitestek áruba bocsátása sem ritka a filmtörténetben, ami ugyancsak egy szegletét mutatja be a prostitúciónak. És ugyancsak merész választás, még akkor is, ha ezeket az alakításokat a kritikusok is rendre elismerik.

Képgalériánkban a filmtörténet legsikeresebb prostituáltjai >>>

Ajánljuk még:

- Luxusprostik az egyetemen

- A fizetős szex kultúrája

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva