Életmód

2009.07.16. 16:12

Átok vagy áldás a Szaturnusz-átvonulás?

A Szaturnusz átvonulásoktól évszázadokon át rettegtek. Pedig a Szaturnusz hatásaiból is ki lehet hozni a legjobbat – minden csak hozzáállás kérdése.

nana.hu

A Szaturnusz a korlátokat képviseli. Ő a forma és a szerkezet amögött, ahogyan a dolgok működnek. Ő ennek a világnak az ura, a karma és az idő ura, aki mindenre emlékszik, és mindenre megtanít – ha hagyjuk. Uralja a bőrt, a fogakat, a hallószerveket, a csontokat és a térdet. A térdünkkel tudunk alázattal meghajolni az előtt, ahogyan a dolgok vannak.

Megmutatja, melyik területek tesznek próbára. A képletedben elfoglalt ház-pozíciója jelzi, hol kell felvállalnod a felelősséget, hogy a személyes fejlődésed folyamatos lehessen. Ezeken a pontokon kell „beépítened” az önfegyelmet, felkötni a gatyád, és keményen dolgoznod. Ne feledd: a Szaturnusz talán késleltet, de soha nem gátolja meg teljesen a dolgokat. Rajtad múlik, mennyire vagy elszánt és kitartó.

A változás elkerülhetetlen

Amikor az ember képes csodálattal a szívében megélni azt, hogy a világnak létezik egy rendje, és abban az egyénnek van egy elfoglalt helye, akkor a szabályok nem is akadálynak, hanem útmutatónak tűnnek.

A Szaturnusz-átvonulásokról régóta azt tartják, hogy mindenféle szerencsétlenséget hoznak ránk. Pedig ebből annyi igaz, hogy elégedetlenséget, frusztrációt, és a változtatás igényét hozza el. Régen az emberek nehezen változtattak. A rutin biztonságot adott, és minden sokkal lassabban változott, mint ma. Azonban amikor a változás elkerülhetetlen volt, azt a Szaturnusz szinte kierőszakolta, ezt pedig könnyen élhették meg katasztrófaként őseink.

A Szaturnusz-átvonulások valójában lezárnak, befejeztetnek dolgokat. Egy ciklus lezárul, majd egy új kezdődik el. És igen, ezekre a ciklusokra is érvényes Murphy törvénye: „Ami elromolhat, el is romlik.” Ha jó ideje két végén égeted a gyertyát, egyszer csak jön a Szaturnusz, és jól lebetegszel. Szerencsétlenség? Nem, csupán a rossz döntéseid következménye. A Szaturnusz-átvonulások egyszerűen a saját cselekedeteink következményét tolják az orrunk alá – tetszik, vagy nem tetszik. Akár szerencsének is hívhatod, hiszen ez sokszor megóv egy még nagyobb bajtól.

A hős elnyeri méltó jutalmát

Ha előrelátó vagy és felelősségteljes, a Szaturnusz még kifejezetten pozitív hatásokat is hozhat. Ha nincsenek elvarratlan szálak az életedben, nincs mit felgombolyítani. Keményen kell megdolgozni mindenért a Szaturnusz-átvonulások idején, de megéri. Az ilyen munka mindig biztos és hosszú távú gyümölcsöket hoz.

A legjobb, ha előre tisztában vagy azzal, mikor érkezik Szaturnusz-átvonulás, és az milyen területeket érint az életedben, így előre fel tudsz rá készülni. A második házadon (pénzügyek) halad keresztül majd? Jobb, ha gyorsan elkezdesz spórolni, hogy biztosan legyen tartalékod. Ha a hatodik házad (munka) felé igyekszik, készülj fel, hogy talán jóval többet kell majd dolgoznod, mint eddig. Esetleg megszűnik az állásod – ami, mint azt már tudjuk, nem feltétlenül rossz. Egy ciklus vége, ami a saját cselekedeteink következménye, elvarrni való szál, amiben változásnak kellett bekövetkezni.

A Szaturnusz olyan, mint egy útjelző tábla: fájdalmas, de elkerülhetetlen kanyarokra kényszerít, és közben, ha jól figyelünk, rengeteg tanulsággal lehetünk gazdagabbak. Érdemes jól figyelni, analizálni, és levonni a megfelelő következtetéseket.

Kapcsolodó anyagok:

A rossz  bolygók kedvező hatásai >>>

Íme 2009 sorsfeladata >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva