Életmód

2009.07.01. 11:25

Miért halt meg Michael Jackson?

A magány, a nehéz gyermekkor vagy a zsarnok apa tehet a haláláról? A menedzserek, üzlettársak és partnerek - akik addig támogatták, amig csillaga is fényesen ragyogott? Vagy egyszerűen önmaga ellensége volt, s zsenialitása okozta vesztét...? Összeállításunk a poplegenda életéről készült.

BAMA

Egy felmérés szerint tízből kilenc amerikai nem boldog vagy egészséges, hanem híres szeretne lenni. Pedig az elviselhetetlen hírnévbe és a magányosságba világsztárok haltak már bele. Talán ez okozta Michael Jackson tragédiáját is?
Sokan szerették, szeretik, sokan kritizálják, és sokan vannak azok is, akik a sorozatos plasztikai műtétek, a pedofilbotrányok, illetve bizarr szokásai miatt tekintették küllönc figurának.
Michael Jackson 50 éves volt, ebből majd 40-et töltött a színpadon. Egész életében sztár volt. Amikor mások legóztak és kisautókkal játszottak, ő a lemezkiadóval pereskedett. Amikor más már az első csókok boldog hevében égett, ő fellépésről fellépésre utazott. Szeretni sem tanult meg, sosem.
Zsenialitása azonban egyértelmű volt - és szinte ez az egyetlen amit nem is vitatott soha, senki.

Halála különös zsibbadtságot okozott az egész világon. Hihetetlennek, döbbenetesnek tetszett, hogy már nincs. Azonban a bénultságot lassan felváltja a híréhség - tudni akarjuk, hogyan, hol, mikor. És főleg, hogy miért kellett meghalnia.
Összeállításunk nem szolgálhat válaszokkal - abban azonban segíthet, hogy megértsük, ki volt a pop királya.

Jackson 5 - és Michael, a legkisebb

Annak ellenére, hogy Michaelt és testvéreit őstehetségeknek tartották, és már a Jackson 5 világhíres lett, a szülők mégsem voltak elégedettek a gyerekekkel. Zsarnok apjuk – Joseph Michael Jackson - sokat bántotta őket, mindennaposak volt a viták, verekedések. A látszólag gondoskodó apa otthon vadállattá változott, s szeretni nem, csak bántani tudta a családját.
A fiúk azonban nem adták fel: hónapok alatt Amerika kedvenceivé váltak. Sorra jelentek meg nagylemezeik, amelyek rendre a slágerlisták élén kötöttek ki.

Michael visszahúzódó, gátlásos ember lett.  Csak a színpadon érezte otthon magát, az élettel - és a körülötte lévő egyre nagyobb felhajtással - nem tudott mit kezdeni. 
21 évesen változott meg: kirúgta apját, kivált a családi bizniszből, és szólókarrierbe kezdett. Megalkotta önmagát: dalokat és zenét írt, kialakította a saját stílusát, a csak rá jellemző színpadi mozdulatokkal.

Nők, asszonyok és béranyák

Jacksonra sokáig kicsit nemtelenként tekintett a világ. Sosem voltak botrányos nőügyei, nem randalírozott részegen. És bár sikítozó rajongók hada kísérte, mégsem hitte senki, hogy egyszer megnősül.
Elsőként Lisa Marie Prestley-t vezette oltár elé - rossznyelvek szerint azonban inkább üzleti megfontolásból, mint mély szerelemből, és sokan állítják: a házasság sosem teljesedett be.
Második felesége egy bőrgyógyászati ápolónő volt: Debbie Rowe. Két gyermekük született: Prince Michael és Paris. Azonban a második terhesség nem várt komplikációi miatt Debbie meddő lett. Elváltak.
Jackson harmadik gyermekének - Prince Michael II. - anyja nem ismert. A gyerekekről egyedül ő - és persze a dadák - gondoskodtak. Rowe pár évvel ezelőtt írásban, a bíróság előtt is lemondott jogairól - természetesen több millió dollár ellenében.

Michael Jackson és Debbie Rowe 1994-ben találkoztak először egy bőrgyógyászati klinikán. Debbie, mint a kórház egyik orvosa vette kezelésbe Jackson arcát, akinél már akkor látható jelei voltak a túlzott plasztikai műtéteknek és bőrfehérítésnek.

Frigyük öt évig tartott, majd a válásukat követően a gyermekek, Prince Micheal és Paris édesapjuknál maradtak. Anyjuk lemondott róluk egy birtok és egy 840 millió forintos csekk ellenében.

A legnehezebb felvonás

Vagyis a pedofilbotrányok. Elsőként a Lisa Marie-val kötött házassága előtt vádolták meg - akkor azonban peren kívül és nagyon gyorsan megállapodott a családdal...

A cikk folytatása, és Jackson élete képekben a nana.hu oldalán >>>

Frigyük öt évig tartott, majd a válásukat követően a gyermekek, Prince Micheal és Paris édesapjuknál maradtak. Anyjuk lemondott róluk egy birtok és egy 840 millió forintos csekk ellenében. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva