Életmód

2009.07.06. 16:24

Szubjektív programajánló - Balaton Sound fesztivál

Idén harmadszorra rendezik meg a Balaton partján, Zamárdiban a fesztivált, amely évről évre világsztárokkal kényezteti el az odalátogatókat. Szubjektív zenei ajánlónk elsősorban nem a hardcore elektronikus zenét kedvelőknek szól.

BAMA

Július 9. csütörtök

A fesztivál nyitó napján máris őrületes a zenei kínálat. Egyik személyes kedvencem, a Beat Dis fogja megalapozni a fesztiválhangulatot. A 2002 júniusában alakult Szombathelyi zenekar, amely a trip-hop, hip-hop és downtempo egyik leghitelesebb hazai képviselete. Tapasztalatból mondom, hogy igazi táncolható zene, amit kár lenne kihagyni!

T-Mobile Terasz
18:30 BEAT DIS

Pesti Est színpad
19:00 KORAI ÖRÖM 
20:30 COLORSTAR 
22:00 PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA 

Nagyszínpad
22:00 UNDERWORD

Július 10. péntek

A fesztivál egyik húzóneve, a Kraftwerk fellépése lesz a második nap fénypontja. A nagyszínpad záró produkciója igazi zenei csemegének számít, hiszen a Kraftwerk eddig nem nagyon kényeztette magyar rajongóit élő koncerttel. Remélhetőleg a klasszikusok is elhangzanak majd a színpadon, mint a Model, The Robots illetve Computerwelt. Bár úgy ismerik őket, mint a technozene vagy a szinti-pop megalkotóit – jóllehet semmi közük nincs különösebben és közvetlenül eme műfajokhoz. 

T-Mobile Terasz
17:00 BARABÁS LŐRINC EKLEKTRIC 
18:30 CARBONFOOLS 
20:00 GURU''S JAZZMATAZZ 

Pesti Est Színpad
19:00 VAD FRUTTIK

Nagyszínpad
20:00 NEO 
22:00 KRAFTWERK 

Július 11. szombat

A szombati nap is egy zenei csemegével ajándékoz meg: a japán Kyoto Jass Massive-ot láthatjuk a T-mobile Terasz fellépőjeként. A stílus: downbeat - dub - acid jazz. Adott két tehetséges srác, akik mellesleg testvérek, Shuya és Yoshihiro Okino, gyönyörű hangú lányok, számtalan nagyon jó jazz, illetve keleties-indiai zene, és ehhez az a fajta profizmus ahogyan Okinoék mindezt összekeverve, újjá varázsolják. Fesztivál- és party beszámolókon azt írják róluk, hogy fergetesek és mindenki táncol a zenéjükre. Reméljük, most is a legjobb formájukat fogják hozni!

T-Mobile Terasz
18:30 ŽAGAR
20:00 KYOTO JAZZ MASSIVE

Nagyszínpad
20:00 BRAINS

Pesti Est Színpad
23:30 ANIMA SOUND SYSTEM  

Július 12. vasárnap

A fesztivál utolsó napján egyértelműen a nagyszínpad programja viszi a prímet. Az első fellépő a magyar Irie Maffia Busa Pistával, Senával, Barabás Lőrinccel és Brainnel. Igazi bulihangulatot teremtenek minden egyes koncertjükön, így érdemes velük melegíteni az estére. Hands is in the air!

Nagyszínpad
18:00 IRIE MAFFIA 
20:00 RÖYKSOPP 
22:00 MOBY 

Pesti Est Színpad
23:30 ERIK SUMO BAND

-ME-

Ajánljuk még:

- Csak megyünk együtt a tömeggel >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva