Életmód

2009.08.17. 09:20

Csábítás - milliókért

Az édes élvezeteknek hódolni mindig csábító bűn, hát még ha az érzékien van megkomponálva! Ebben a kánikulában egy kehelynyi színes fagyi is mámorító lehet, mi azonban most ennél sokkal impozánsabb desszertkülönlegességekkel izgatjuk a fantáziát.

BAMA

Persze a pénz nem boldogít, de mégis akinek sok van belőle, olyan dolgokat engedhet meg magának, melyek alkalom adtán élvezetesebbé teszik az életét. Éppen ezt a célt szolgálják az édességek és sütemények is, kinek-kinek a maga pénztárcájához mérten. A világ egy szűk rétegének pedig igen vastag a pénztárcája. Ennek köszönhetően engedhetik meg maguknak az olyan desszertkülönlegességeket, melyekről a többi halandó jobbára csak álmodhat. A cikk tovább olvasásához ajánlott némi csokit, vagy süteményt magához vennie.

A lányok és a gyémántok

Már régóta tudjuk, hogy a gyémántok a lányok legjobb barátai, de úgy tűnik a régi dallam ismert sora mostanában új magaslatokig szárnyal. A világon meglepően sok helyen kínálnak olyan desszert-különlegességeket az illusztris vendégeknek, melyekben az apró gyümölcs- vagy édesség-adagok mellé valamilyen drágakövet biggyesztenek. Így a kulináris élvezetek szinte már háttérbe is szorulnak. Ilyen például az az eperkehely, amely valójában a benne lévő gyémántról szól.

De szinte hétköznapi alkotóelemévé vált a méregdrága desszerteknek az arany is. Aranyozott, ehető levelekkel, aranyporral díszítenek szinte mindent a bonbonoktól a gyümölcsökig. Kis mennyiségben ugyan az arany tényleg egészséges, de ez az arany-mánia már kissé kezd unalmas lenni. A legnagyobb üzletet mégis az a francia cukrász találta ki, aki csupán a vele való konzultációért kér el dollárezreket, hogy a vendégek a saját ízlésük szerinti süteményeket rendelhessenek tőle – amiket utána szintén ki kell fizetni. Pierre Hermé tudja a dolgát, néhány vele tartott konzultáció közel másfél millió forintba kerül.

Ha kíváncsi a legdrágább desszertekre, nézze meg összeállításunkat! >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva