Életmód

2009.08.10. 16:24

Egyedül jobb a szex - a nőknek!

Kellemes az előjátékban, és partner hiányában szükséges lehet az önkielégítés, de a nők többsége ezzel akarva-akaratlanul túl magasra teszi a mércét, és partnerével nem élvezi a szexet. A nagyvilág hírei.

BAMA

A nők fantáziája – az önkielégítésben mindenképpen – veri a fiúkét. Míg az erősebbik nem beéri a kezével, addig a nő több mindent bevet a cél érdekében, ami hosszú távon nem minden esetben szolgál a javára. A legújabb kaliforniai kutatásban kétezer 18-40 év közötti nőt kérdeztek a szexuális szokásairól, ezen belül a maszturbációs és a partnerrel megért élményekről, orgazmusról. Kiderült, hogy a nők 90 százaléka olyan, túl erős ingerekhez szoktatja csiklóját és a hüvelyét – biciklizés, korláton csúszás, kézi zuhany, elektromos vibrátor, sebváltókar, golyók, stb. – amit a férfiak többsége nem tud produkálni, így a kétszereplős szexben az ilyen nő csak igen ritkán tudja elérni az orgazmust. Az ilyen fantáziadús játszadozás tehát hosszú távon inkább árt, mint használ.

Három éves és depressziós?

Már a korábbi kutatások is rávilágítottak arra, hogy az amerikai óvodások két százaléka szenved depresszióban, eddig azonban nem volt tisztázott, vajon ez a rossz hangulat krónikus-e. A Washington Egyetem kutatócsoportja kétszáz 3 és 6 év körüli gyermeket vizsgált két éven keresztül, és 75 gyermeknél dignosztizáltak tartós depressziót. A depresszió azoknál a gyerekeknél volt a leggyakoribb, akiknek az édesanyja is depresszióban szenvedett, vagy más hangulati problémái voltak, valamint azon óvodáskorúaknál, akiket valamilyen trauma ért. Az egyetem pszichiáter-professzora hangsúlyozta, hogy a kisgyerekeknél előforduló depresszió kezelés nélkül nagyon komoly problémákat okozhat a gyermekek szociális és érzelmi fejlődésében.

Újabb lépés az AIDS elleni küzdelemben

Sikerült feltérképezni a HIV-1 vírus teljes génállományát – amely az emberek között pusztító AIDS betegség fő okozója – közölték tudósok. A szakemberek azt remélik, hogy a felfedezés segít a vírus elleni küzdelem hatékonyabbá tételében. A HIV felépítése jóval komplikáltabb egy átlagos vírusénál, ám most kutatóknak sikerült feltérképezni az emberek között pusztító AIDS fő kórokozójának génállományát. A Nature című lapban közzétett felfedezés segíthet megérteni a kórokozó működését, lerakhatja az alapokat a hatékony gyógyszeres kezelés kifejlesztése előtt – remélik a tudósok.

- Meglepő hírek a világból >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva