Életmód

2009.08.07. 18:36

Közeleg a veszedelem!

Idén 17. alkalommal rendezik meg a Hajógyári szigeten a Sziget Fesztivált, ahol ismét pazar zenei kínálat gondoskodik a remek hangulatról. Összeállításunkból kiderül, mit érdemes megnézni augusztus 12 és 17 között.

BAMA

Idén két bemelegítő egy nulladik és egy mínusz egyedik nappal indul a rendezvény. Augusztus 10-én a 20 éves Tankcsapda tartja nagy születésnapi buliját, egyedi fénytechnikával és direkt erre az alkalomra épülő színpadi díszletekkel. Augusztus 11-én, a tolerancia jegyében zajlik majd a nulladik nap, a Rock Against Racism szervezőivel karöltve, ahol a magyar zenei élet színe-java tiltakozik - dalban.

Változások

Az igényes zenei kínálaton túl más is változott a tavalyi évhez képest. Új helyszínekkel és elrendezéssel rukkoltak elő a szervezők, úgyhogy idén már nem ajánlatos rutinból közlekedni, csak és kizárólag térképpel a kézben, hogy ne érjen senkit meglepetés.

Mivel a WAN2, az A38, illetve a mr2 Petőfi színpadának műfaji kínálata gyakorlatilag lefedte egymást, az így kialakult túlkínálatot oldja fel a Sziget azzal, hogy a WAN2 nagysátra magába fogadja az A38 programjait, az mr2 Petőfi színpad viszont magyar nagyszínpaddá alakul, új helyszínen, aktuális hazai sztárok sorával.

Ezzel párhuzamosan átalakul, ha úgy tetszik nemzetközi nagyszínpaddá tisztul, a Nagyszínpad, ahol már csak külföldi sztárok adnak koncertet. Ezzel pedig három szabadtéri nagyszínpadot számlál a Sziget: egy a nemzetközi előadóké, egy a világzenei művészeké és most egy, kizárólag a hazai zenészeké lett.

Kedvezmények a Szigeten

A magyar egyetemistáknak és főiskolásoknak féláron kínált csoportos heti- és napijegy az egyik kedvezmény, ami idén került bevezetésre. A másik újítás az, hogy 23 óra után a napijegy árának feléért már bemehetsz, és egészen másnap reggel 8-ig ott is maradhatsz.

Képgalériánkban az idei Sziget Fesztivál szubjektív programajánlója >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva