Életmód

2009.08.14. 16:22

Lusták, és nem szexelnek

Egy frissen közzétett „állapotfelmérő” közvélemény-kutatás eredményei szerint veszélyes mértékben lusták a britek, és ez a partnerkapcsolatukra is kihat. A nagyvilág hírei.

BAMA

A több mint kétezer fő megkérdezésével készült reprezentatív kutatás eredménye szerint a helyiek többsége módszeresen kerüli még a legegyszerűbb testmozgást is. A megkérdezettek harmada inkább elkésik, minthogy busz után fusson, több mint felük inkább liftezik a lépcsőzés helyett, és 73 százalékuk estére olyan fáradtnak érzi magát, hogy már nincs kedve szexelni partnerével, inkább az unalmas tévéműsort nézi – még csatornát váltani sem áll fel, ha nincs kéznél a távirányító.

Emellett a felmérésben résztvevő szülők közel kétharmada vallotta be, hogy általában túl fáradt ahhoz, hogy az otthon töltött órákban játsszon a gyerekével. Végül, bár a szigetország kutyakedvelő nemzetként is hírnevet szerzett magának, a válaszadók 52 százaléka mondta, hogy sokszor nyűgnek érzi a kutyasétáltatást.

Nem „divat” a reklamáció

Egy nemzetközi felmérés eredményei szerint csak a fogyasztók harmada él a vásárlói panasz lehetőségével, ha a vásárolt termékkel problémája van. Az Ipsos Reid 23 országot vizsgáló felmérése szerint nemzetközi szinten látványos eltérések tapasztalhatók a fogyasztói tudatosságot illetően. Magas a panaszosok aránya Indiában és Csehországban, ahol a megkérdezettek 47 százaléka élt ezen jogával, a spanyolok 46, a britek 45, az észak-amerikaiak 44 százaléka reklamált a vizsgált időszakon belül. A dél-amerikai fogyasztók reklamálnak a leggyakrabban, az ázsiaiak pedig a legritkábban, itthon csak a válaszadók negyede élt a vásárlói panaszhoz való jogával.

Tetűszalont nyitott az iskolásoknak

Egyre nagyobb a forgalma annak a Queensland-ben lévő tetűszalonnak, amit két hónapja nyitott egy anyuka. A szalonnyitást saját élményei „ihlették”, ugyanis öt iskolás gyermeke rendszeresen jött haza tetűs fejjel. Becslések szerint nem fog csökkenni a szalon iránti kereslet, hiszen a környéken Queensland-ben minden második gyermek haja tetves. A szalonban szakképzett fodrász is dolgozik, aki a tetű elleni kezelés után kérésre le is vágja az ügyfelek haját. A kezelést természetes tetűirtó szerekkel végzik, majd átfésülik a hajat, hogy a tetűket és petéiket eltávolítsák. Egy kezelés a haj hosszától függően 30 és 60 dollár között mozog.

- Mindenféle színes hírek a világból >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva