Életmód

2009.09.11. 16:17

A legszexisebb testrész az agy

Az intelligencia rendkívül vonzó lehet a másik nem szemében: az okosabbak válogathatnak a legtöbb partner közül, és szexuális vonzerejük is jóval nagyobb, mint kevésbé agyas társaiké. A nagyvilág hírei.

BAMA

A legújabb kutatások szerint egy ember szexuális vonzereje az agyi képességeinek a függvénye. „Az emberi agy nemcsak hasznos, de szexuálisan vonzó szerv is. – nyilatkozta dr. Keagy a kutatás vezetője. A tudósok szerint az intelligencia jelei (művészetekre való hajlam, zeneszeretet, humor) olyannyira vonzóak a másik nem szemében, hogy szexuális téren is kívánatosabbnak tartja a társainál.

Mivel embereknél igen bonyolult lenne megfigyelni ezt a jelenséget, Keagy és kollegái a Wallabe Creekben élő selyemmadarakat tanulmányozták. Számukra igen kellemetlen színű – vörös – műanyag tárgyat helyeztek el a fészkekben. Néhány hím selyemmadár megpróbálta eltávolítani a tárgyat, de az intelligensebbek rájöttek, hogy ez lehetetlen, és inkább levelekkel takarták be. A teszten megbukott kevésbé intelligens madarakat ezek után a nőstények messziről elkerülték, míg az okosakkal összebújtak.

Néhány csepp Adenol = horkolásmentes éjszaka

Az élet közel egyharmada alvással telik – és nem mindegy, milyen minőségben. Míg a szerelem első három hónapjában a legtöbb ember vonzónak találja a mellette dörmögő mackót, egy életen át már inkább zavaró, ha édes álmából párja sorozatos horkanásai ébresztik. A Herb-Pharma svájci cég azonban megtalálta a megoldást: az Adenol horkolás-gátló csepp kizárólag természetes anyagok kivonatát tartalmazza, amely mind az addig horkolónak, mind a környezetének nyugodt, csendes alvást biztosít. A horkolást a szájüregen és az orrüregen keresztül áramló levegő okozza, amikor a szövetek alvás idején meglazulnak, vibrálnak és rezegnek a levegő áramlásakor. A növényi olajok illata speciális arányban keverve megszünteti a szövetek felszínén lévő feszültséget, így a levegő áramlása már nem okoz hangokat.

Veszélyes mobilfüggőség

A modern ember szoros, nem ritkán igazi érzelmi kapcsolatot ápol mobiltelefonjával – derült ki a Synovate tizenegy országra kiterjedő nemzetközi kutatásából. A felmérés szerint a telefon nélkülözhetetlenségét bizonyítja, hogy éjjel-nappal bekapcsolva, és állandóan kéznél van. A mobiltelefont használók háromnegyede soha nem megy el úgy otthonról, hogy ne lenne nála a készüléke. Ez a ragaszkodás odáig megy el, hogy a nyolcezer válaszadó mintegy harmada úgy érzi, nem bírna már élni mobiltelefon nélkül. A mobil az állandó elérhetőség mellett a folyamatos információáramlás lehetőségét és biztonságérzetet jelent használójának, így talán nem meglepő, hogy sokan ragaszkodnak hozzá. Míg a francia megkérdezettek 77 százalékát nem érdekli, addig a fülöp-szigetekiek 54, a malajziaiak 50 százaléka örömforrásként éli meg a hívásjelző hangot, számukra ugyanis ez azt jelenti, hogy valakinek valahol szüksége van rájuk.

- A tudomány legmeghökkentőbb hírei >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva