Életmód

2009.09.10. 16:20

A plasztikázás megszállotjai

Zsírleszívás, ráncfeltöltés, mellnövelés és egyéb szépítészeti beavatkozások. Szinte nincs is olyan sztár, aki ne próbálta volna ki legalább egyszer ezeket a modern orvosi vívmányokat. Elkezdeni könnyű, de abbahagyni...

BAMA

Van, aki titkolja, van, aki tagadja és van, aki szemrebbenés nélkül felvállalja. De hogyan is tagadhatná a félresikerült operációkat?

A svájci milliomosnő Jocelyn Wildenstein, például négymillió dollárt költött (eddig) plasztikai műtétekre. Célját azonban kétségtelenül elérte, hiszen végre valóban úgy néz ki, mint kedvenc állata, a macska. Nem csoda, ha ezzel az arccal kiérdemelte a "Legijesztőbb celeb" elismerést a Daily Mail-től.

De nem kell a tengerentúlra mennünk a meghökkentő látványért. Hazánk „Kollagénkirálynője”, Geronazzo Mária ötször töltette ajkait, mire azok borzasztó nagyságúra puffadtak. Az asszony – aki állítólag szerelme kérlelésére csúfította el magát – egyáltalán nem bánja tettét. Mária elégedett külsejével, de belső értékeit is nagyra tartja. Lehet, hogy a meghökkentő arc, megtört, érzékeny lelket takar?

A ráncfelvarrás megszállottja

A dúsgazdag divatdiktátor, Donatella Versace is hasonlóan vélekedik önmagáról. Gyönyörű, hamvas bőrét (szerinte) a géneknek köszönheti, persze azt sem tagadja, hogy átesett egy-két korrekciós beavatkozáson. Első körben három műtétet hajtatott magán végre: szem-, ajak-, valamint orr-korrektúrát és feltöltette ráncait. Azóta még szebbnek és fiatalabbnak akar látszani, ezért minden évben kés alá fekszik. Vonásai mára teljesen eldeformálódtak. Vajon képes lesz valaha megállni?

A plasztikai sebészet már az ókori Indiában is ismert volt, reneszánszát azonban igazán most éli. Ám míg korábban a helyrehozó beavatkozások voltak az általánosak, helyüket mára az esztétikai műtétek vették át. Az első ilyen operáció 1962-ben történt - természetesen műmell/szilikon témakörben. Ezt megelőzően nejlont, teflont, sőt, üveget és elefántcsont golyókat is kipróbáltak a mellnagyobbításhoz.

Képgalériánkban a plasztikáztatás megszállottjai >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva