Életmód

2009.09.05. 10:19

A szinglik és a jobb orgazmus

Bajban vannak a férfiak, ugyanis a legújabb felmérés szerint az egyedülálló nők sokkal gyakrabban jutnak el az orgazmusig, mint párkapcsolatban élő társaik. A nagyvilág hírei.

BAMA

Amerikai kutatók ezer magányos, és ugyanennyi párkapcsolatban élő nőt faggattak szexuális szokásaikról és orgazmusukról. Az eredmények a szakemberek számára nem voltak meglepőek: a szinglik 60, a partnerkapcsolattal rendelkezők mindössze 24 %-a képes eljutni az orgazmusig.
„Köztudott, hogy a nők szexuális izgalma legnagyobb részt erotikus gondolatokból ered, így ha egyedül vannak, valószínűleg jobban tudnak fantáziálni, ábrándozni, és hamarabb jutnak el (és egyáltalán eljutnak!) a csúcsra, mint társsal élő társaik” – mondta a kutatás vezetője.

Nem minden rost barátságos a belekkel

Számos országban javasolják az orvosok oldhatatlan rostok formájában a napi rostbevitelt, azonban eddig nem végeztek szigorú vizsgálatot arra vonatkozóan, hogy ez a módszer valóban hatásos-e. Egy holland kutatás most rávilágított arra, hogy „nem mind hatásos, ami rost”. Az olyan, vízben nem oldható rost, mint például a búzakorpa, épp ellenkező hatást váltott ki a vizsgált páciensek bélműködésben, mint azt eddig gondolták. Amellett, hogy nem nyugtatják meg az érzékeny beleket, még rontanak is a helyzeten – derült ki egy friss tanulmányból. „Míg a vízoldékony korpák enyhítették a bélgyulladást, az oldatlan fajták fogyasztása nem járt klinikailag releváns előnyökkel, és számos beteg nem is tudta tolerálni” – publikálták a kutatók egy brit napilapban megjelent cikkben.

A lányiskolások a lányos fiúkra buknak

Egy új tanulmány szerint abban, hogy a férfi vagy a nő kit talál vonzónak, igen nagy szerepet játszik, hogy tiniként milyen iskolába járt. A kutatók az aberdeeni, liverpooli és stirlingi egyetemek diákjait vizsgálva vonták le ezt a következtetést. Azok a lányok, akik lányiskolába jártak, a nőies külsejű férfiakhoz vonzódnak, mint amilyen például a High School Musical kedvelt sztárja, Zac Efron is. A fiúiskolába járó fiúk pedig általában a férfiasabb arcú nőket választják. Ez a hatás csak akkor gyengül, ha a diáknak ellenkező nemű testvérei vannak. „A kutatás egyértelműn bizonyítja, hogy a „vizuális étrendünk” befolyásolja, mit tartunk vonzónak.” – mondta a kutatás vezetője, dr. Saxton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva