Életmód

2009.09.21. 15:58

Az agymosás sztárjai

Ki nem olvasott már a bátrakról? A bátor nőkről, akik önként vallottak helytállásukról, a narancsbőr ellen folytatott sziszifuszi küzdelmükről. Készen kapott minősítésekkel bombázzák az agyunkat, hogy még csak bele se kelljen gondoljunk abba, hogy mit is kellene önállóan gondolnunk a készre csiszolt, friss, ropogós aktuális média sztárocskákról.

BAMA

Imádom Rejtőt és szinte minden könyvét ronggyá olvastam. Már 8 évesen is fantasztikusnak találtam a Csontbrigádban, ahogy a halál és a pokol tüzében égő fegyencek nemcsak a tragikomikum határán egyensúlyoztak, hanem kissé hosszú, jelzős szerkezetű neveikkel a nyelvi határokat is döngették. Tudtuk, hogy ki a Vak, Akinek Lámpása van és zörgeti az Idő köveit, drukkoltunk Ökölnek, akinek Élni Kell, és örültünk, hogy Dugó, akinek semmije sincs, egy véletlen elszólásából megoldotta a kecske és a hamis pénz Rejtélyét.
De csodák nem csak az elképzelt hősök életében történnek - kis magyar valóságunk is tele van hősökkel, és az ő csodálatos kalandjaikkal.
Házhozszállítják a napi hírbetevőnket, és Az ajtó, amely nem nyílik sehová... mégis kinyílt, hogy azon keresztül pillanthassunk le a bulvár szépséges mélységeibe.

Itt pedig mindenki sztár.
Azért, mert megkapta a sorstól (hisz megérdemelte!) Andy Warhol elhíresült 15 percét, amikor is sztár lehetett.
Csak minket, gyarló nézőket, kell a sztárságuk csúcsán eltöltött röpke időre emlékeztetni, és mint Pavlov jó kutyái, felcsillan bennünk a fény, a társítható ember képe. Vagy ha nem...? Hisz hülyék vagyunk, és ehhez a bulvárról tudósító irkászok szerint nem férhet kétség, ezért a szánkba kell rágni újra és újra, ki, hol, miben volt sztár.

Nézzük csak, kikkel van tele a hazai sztárvilág:

- A címlapon rögtön megpillanthatjuk az 5 legbátrabb nőt, akik narancsbőrükről vallanak.
Ó, istenem, micsoda példátlan és hősies helytállásnak lehetünk tanúi.
A bátor küzdelem ugyanis mindig legyőzi a szerelem és a cellulitisz csíkok határait. A vallomásokat olvasva szem nem maradhat szárazon. Na persze ez nem Stirlitz dossziéja, de azért igenis példamutató a helytállásuk, és igen is ott vannak, ők a bátrak, akik mertek, többek közt:
- A sztárműsorvezető és sztárfelesége, akikről mindig van bulvár hír. Egyszer már ugyan egy teknős is megharapta a kezét, de azt is jobban bírta, mint amikor a volt kedves mutogatja a párjáról a régi boldogságot tükröző fotókat.
- A Cool TV sztárműsorvezetőnője, aki a szintén sztár Kefir volt csaja egyébként, de nem bírja a gyűrődést a sztárok között a Dzsungelben.
- Az FHM magazin sztárja, a valamelyik év legszebb nője, aki most sztár műsorvezetőnő, de még nem találta meg az igazit.
- A sztárénekesnő, aki fogyása történetét könyvben mesélte el, de ellopták a retusálatlan képeket, így csak annyit tudunk, hogy kövéren jobb volt a szex.

És jönnek szép sorban a többiek is:  mi persze félszavakból is megértenénk egymást, hisz tudjuk, kikről van szó:

- A Hal a tortán sztárjáról, akinek óriás szája lenyűgözte még Kovit is.
- A Sztárok a fejükre estek volt sztárja a sivatag erőemelő bajnoka, aki sok szart tud cipelni a copfossal.
- Keljfel Jancsi a megmondóember, aki végig nem értette, hogy pénzkeresésen kívül mi a fészkes fenét keres a sivatagban, miközben látványosan szenved.
- A Mr.és Mrs volt sztár énekese (akihez sajnálatosan 45 percig nem érkezett ki a mentő) és felesége, és aki nem veszi szájába az „ocsmányságot”…
- A szappanopera volt sztárja, akit egy hallgatag szatír üldözött, és ugyan már celebalázó műsora is megszűnt, ő nem lankad és nem kapcsolja ki a telefonját.
- A Dzsungel hőse, aki nem retten a meztelenkedéstől és a szar takarítástól sem, de hamarosan megnősül, bár a főztje ehetetlen, mint láthattuk a Vacsoracsatában, ahol persze szintén sztár volt.
- A legnagyobb magyar macsó, aki a Valóvilág sztárlétrehozójaként vonult be a bulvár panoptikumba, majd egy söntéspultba borította korábbi főnökét, de már új posztjától is fájdalmas búcsút vett, nem érvén meg új sztárműsorai csúfos bukását, s akinek dicső regnálása alatt elképesztő mélységekbe süllyedt
- A vörös démon, aki minden idők legnagyobb playboy eladására tör, és legyen bár végtelen címlapjainak száma, mérhetetlen az ő szenvedése, ami gyermekkori apai traumától és a hosszúra nyúló válásából ered, bár tény, hogy most jobban néz ki mint valaha.
- A Mentsetek ki volt sztárja, aki mindentől, de különösen a kígyóktól fél (bár ilyen kettő is van)
- A Valóságsó volt sztárja, aki könyvet ad ki, vélt, vagy valós férfi ügyeiről, de mindig elhagyják.
- A Szappanopera volt sztárjai, akik magukat játszották
- A Sztárok a jégen sztárja, aki naptárt ad ki minden évben.
- A Celebműszak ketrectakarító sztárja, a póker bajnoknője, aki elhagyta a gyémántgyűrűjét
- A Celebműszak másik sztárja, aki fogalmam sincs, mit csinál, mert annyira unalmas volt a második hét is, hogy nem néztem a műsort.
- a Vacsoracsata volt sztárja, aki most a TV2 volt sztárja, és vica versa.

És mi van akkor, ha egyik sztár betesz a másiknak?

- Mint Havas a Vágónak.
Valószínű semmi, csak egy újabb bulvárcímlap és egy kettős sztár sztori születésnek lehetünk a tanúi. Vagy egy sztár hősi halálának: egy nagy múltú napilapban Vágót már temették.
De a közélet is produkál szépen mostanában. Hisz nem csak a leggazdagabb magyarokról olvashatunk, de a BKV végkielégítettek sztárjainak is szép a sora, hogy a nyilvánosságra került állami és önkormányzati tulajdonban lévő cégek vezetőinek fizetéseiről már ne is beszéljünk...

De mindenki sztár lehet, még akkor is, ha csak a Bajza utcai óvoda sztárja volt valaha..
Mert itt sztárnak csak születni nehéz, a hírnév bárkit szárnyra kaphat.
15 percig mindenesetre.

Tudja, ki kicsoda? Az agymosás sztárjai galériában elrejtettük a megfejtéseket! Kattintson >>>

- Marjai Judit blogja a nana.hu oldalán >>> 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva