Életmód

2009.09.29. 10:27

Halálos lisztérzékenység

A lisztérzékenység enyhébb tüneteit mutató emberek halálozási kockázata magasabb, mint másoké. A nagyvilág hírei.

BAMA

A Journal of the American Medical Association szeptemberi számában megjelent tanulmány rávilágított arra, hogy többet kell foglalkozni a lisztérzékenység még legenyhébb formájával is, mert további betegségek magasabb kockázatával áll összefüggésben. A halálozás két fő oka a rák és a szívbetegség volt a tanulmányozott betegek körében. A kockázat még magasabb volt azoknál, akiken gyermekkorukban vékonybél-biopsziát hajtottak végre.

Svéd kutatók felfedezése szerint a halálozási kockázat a lisztérzékeny betegek esetében 39 %-kal, a betegség látens formájában szenvedők között 35 %-kal emelkedett. A kutatás arra mutat rá, hogy jobban kellene figyelni a bélgyulladások és a gluténérzékenység enyhébb formáira is.

Alsónadrág balkezeseknek

A férfidivatban, ezen belül az alsóneműben is nagy üzlet van, nem véletlen, hogy egy bolt balkezes férfiak számára dobott piacra nemrégiben trendi alsónadrágokat. A gyártók szerint az új kollekció időt és energiát spórolhat meg a balkezes férfiaknak a nyilvános illemhelyeken történő mosdókban. A speciális alsón egy vízszintes nyílás található, amin keresztül a balkezes férfiak könnyebben elérhetik férfiasságukat. Az eddigi jobboldali függőleges nyílással készült boxerek és egyéb alsók csak a jobbkezesek igényeit szolgálták ki, de most már a balkezeseké (is) a világ. A balkezesség egyébként nem “betegség”, és nem is szépséghiba. Minden második ember balkezesnek születik, ám később "átnevelődik".

A net fontosabb, mint a párkapcsolat vagy a szex!

Egy friss közvéleménykutatás alapján Dél-Ausztrália lakosai annyira netfüggők lettek, hogy ha választanuk kellene, inkább a szexről, az autójukról vagy a párjukról mondanának le. Egy családi kommunikációs felmérés keretében faggatták az önkénteseket, arra kérték őket, válasszák ki a felsoroltakból azokat a dolgokat, amelyekről le tudnának mondani akár egy hónapig is, ha szükség lenne rá.
A válaszadók sok mindenről lemondtak, de a legmeghökkentőbb az volt, hogy tízből hét válaszadó inkább választaná az internetet, mint partnerét.

- Hihetetlen híreink >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva