Életmód

2009.09.14. 16:36

Orgazmusgén mozgatja a nőket?

Azok a nők, akik komoly bűntudatot vagy szégyent éreznek amiatt, hogy nem tudnak eljutni az orgazmusig, most fellélegezhetnek. Nem bennük, hanem a génjeikben van a hiba. A nagyvilág hírei.

BAMA

Minderre a New York-i Egyetem központjában zajló kutatás során jöttek rá. Négyezer nőnemű ikerpárt vizsgáltak – a résztvevők fele egypetéjű, másik fele kétpetéjű iker volt. Minden három nőből egy írta azt, hogy soha, vagy csak nagyon ritkán jut el az orgazmusig közösülés során, és 21 százalékuk állítólag még önkielégítéssel sem képes (vagy csak nagyon ritkán) eljutni a csúcsra. Az egypetéjű ikrek orgazmussal kapcsolatos adottságai sokkal több egybeesést mutattak, mint a kétpetéjűeké, és mivel a két csoport csak a genetikai hátterében különbözött egymástól, így a kutatók levonták a konklúziót: a különbség oka a génekben keresendő.

Miután minden más lehetséges, az orgazmust befolyásoló tényezőt is kizártak, a tudósok azt állapították meg, hogy a közösülés során orgazmusképtelenséggel küzdő nőknek 34 százaléka vezetheti vissza ezt a problémát a génjeikre.

Magas tesztoszteronszint = felelősséggel járó beosztás

A nőknél legalábbis – derült ki egy amerikai kutatásból.  „A nők általában kevésbé hajlamosak súlyos üzleti döntésekkel járó hivatást választani – nyilatkozta a Kellogg Üzleti Iskola segédprofesszora. – A felmérések szerint a női egyetemisták 36, míg a férfiak 57 százaléka választ magas üzleti felelősséggel hivatásokat (banki és befektetési munkákat). Eredményeink szerint ennek oka a szervezet tesztoszteron szintjével van összefüggésben.”
A kutatás során 500 egyetemista nyálmintáját vizsgálták meg: az eredmények szerint a magasabb tesztoszteronszint nők esetében hozzájárulhat a pályaválasztáshoz. „Ez az első alkalom, hogy bizonyítani tudtuk, hogy a pályaválasztásnak és az üzleti kockázatvállalásnak biológiai okai is lehetnek" – nyilatkozta a Chicago Egyetem emberi fejlődéstani professzora.

Az anya gondolkodásmódjától függ babája alvási szokása

Ha egy kismama úgy gondolja, hogy minden alkalommal fel kell kelnie, amikor gyermeke felsír, akkor a csecsemő rosszabbul fog aludni – derül ki a legújabb kutatásból. A szakértők 85 terhes asszony viselkedését követték nyomon a szülést megelőző időszakban, és az azt követő 12 hónapban. Ez alapján kiderült, hogy lényegesen többször sírnak azok a babák, akiknek édesanyja úgy gondolja: ilyenkor mindenképpen vissza kell altatni őket ringatással, simogatással, vagy más kényeztetéssel. Azok a babák, azonban, akiknek az édesanyja megpróbálja meggyőzni magát arról, hogy a kicsinek meg kell tanulnia nélküle aludni, sokkal kevesebbszer ébrednek fel, és jobban alszanak éjjelente. Bármennyire is pozitív gondolkodásra utal a ringatás, a szülők sajnos mégis pont azt érik el vele, amit nem szeretnének: gyermekük éjjel többször riad fel, és nehezebben alszik vissza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva