Életmód

2009.09.17. 15:22

Programajánló szeptember 18-20-ig

Országos programok péntek délutántól vasárnap estig egyedülállóknak, pároknak, családoknak és baráti társaságoknak…

BAMA

Egyedül

Kiállítás: Benedek Elek emlékkiállítás
Budapest, Várnegyed Galéria – szeptember 3-október 3.
A Budavári Önkormányzat a Benedek Elek Emlékévben kiállítással tiszteleg a székely mesemondó, lapszerkesztő és irodalomszervező emléke előtt.
Az idei emlékévet hármas évforduló indokolja: születésének, halálának és Emlékházának kerek évfordulói. A kiállítást megnyitja dr. Boka László, az Országos Széchényi Könyvtár tudományos igazgatója.

Kettesben

Fesztivál: Öt Templom Fesztivál
Győr, több helyszínen – szeptember 17-21.
A tavalyi évhez hasonlóan ismért koncertekkel várják az érdeklődőket Győr öt templomába, ahol többek között fellép a Pressburger Klezmer Band, a Budowitz, Bognár Szilvia és zenekara, Ferenczi György és a Rackajam, a Kraja és még sokan mások... A 2009-es év újítása, hogy esténként minden templomban két-két nagykoncert követi egymást.

Színházi fesztivál: Évadnyitó a Pinceszínházban
Budapest, Andrássy út – szeptember 19. 10-től 22 óráig
A Pinceszínház idén rendhagyó programokkal készül az évadnyitásra: az Andrássy úti Évadnyitó Színházi Fesztiválon a közönség a jegy- és bérletárusítás mellett délután kedvenc színészeivel is találkozhat egy-egy órára: 15.00 órától Györgyi Annával, 16.00 órától Pogány Judittal, 17.00 órától Fullajtár Andreával és Szandtner Annával, 18.00 órától Pápai Erikával és 19.00 órától Dobó Katával.

Koncert: Zagar - Real Halluninations
Miskolc, Művészetek Háza szeptember 18. 21 óra
A CineFest - Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja keretében ad koncertet a Zságer Balázs vezette zenekar. A banda a hazai és a külföldi elektronikus zenét kedvelők körében is igen népszerű. Kreatív, modern, tele érzelmekkel, értékekkel, hangzásilag összetéveszthetetlen – nem véletlen, hogy már külföldi sorozat betétzenéjének is választották egy-egy számukat.

Barátokkal

Sport: Kellogg''s-Bahlsen Fitbalance Aréna
Budapest, Papp László Sportaréna – szeptember 20. 8 óra
A Fitbalance program célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, valamint a mozgás fontosságára.
Négy színpadon aerobic, joga, pilates, dance, stb. órákat tartanak, három nemzetközi oktató, valamint többek között Borsodi Balázs, Lencsés Rita, Tatarek Rezső is színpadra lépnek. Itt rendezik az idei év egyik legnagyobb spinning eseményét is, ahol 140 spinning kerékpárral várják a sportolni vágyókat.

Fesztivál: Kárpát-medence Kincsei
Eger, több helyszínen – szeptember 16-20.
A város kulturális és gazdasági programok népes sorával, régiós kulturális turizmus konferenciával, gasztronómiai rendezvényekkel, komoly- és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat. Olyan jeles művészek lépnek fel, mint Bíró Eszter, Spányi Miklós és a Concerto Armonico, a Vodku, Muzsikás & Alexander Balanescu.
A fesztivál keretében színpadra kerül a Csávási ballada, Müller Péter Szomorú vasárnapja és az Énekes madár című székely népi játék. A "Kárpát-medence kincsei" elnevezésű őszi fesztivál tematikája sokrétű, magába foglalja a színház, a kiállítás, az egyházzene és a szakmai konferenciák műfaját is.

Családdal

MOZIÜNNEP
Országszerte több moziban – szeptember 17-20.
Magyarország legtöbb mozija immár hatodik alkalommal várja tárt kapukkal mindazokat (kicsiket és nagyokat egyaránt), akik úgy gondolják, a mozi a nehéz időket is megédesíti.  Négy napon át, több mint 200 film pereg majd kedvezményes, ünnepi jegyáron, melyek közül idén is lesz számos premier előtti alkotás és magyar film is. A Moziünnep alatt a nézők többek között olyan nagy nyári filmeket pótolhatnak majd be, mint a Jégkorszak 3. - A dínók hajnala, a Harry Potter és a Félvér Herceg, a Görögbe fogadva, a G-Force – Rágcsávók, a Két szeretők című romantikus dráma, mely Joaquin Phoenix utolsó mozifilmes szereplése, vagy Tarentino új filmje, a Becstelen brigantyk, Brad Pittel a főszerepben. A közönség a hivatalos bemutató előtt nézheti majd meg Pater Sparrow filmjét, a Stanislaw Lem egyik novellája alapján készült 1-et, Tóth Barnabás alkotását, a Rózsaszín sajtot, illetve a Tréfát, amiért az idei Szemlén Gárdos Péter megkapta a Legjobb Rendező Díját.

Sportfesztivál: 5. Nagy Sportágválasztó
Budapest, Merkapt Maraton Sportközpont – szeptember 18-19.
A Nagy Sportágválasztó elsődleges célja, hogy minél többeknek – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – kedvet csináljon a sporthoz, valamint, hogy segítse a helyes sportágkiválasztást – mindezt ismert és népszerű sportolók közreműködésével. A lényeg, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is a rendezvénynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát.

Fesztivál: ÉlőDuna Parádé
Budapest, Lágymányosi Öböl, Kopaszi-gát – szeptember 19.
Augusztus elején megkezdődött a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep próbaüzemi működése. Budapest tehát készen áll arra, hogy tiszta vizet öntsön a Dunába. Ezt ünnepelhetjük szombaton. A látogatók egy óriási virtuális akváriumban ismerkedhetnek meg a Duna élővilágával, a vízi sportok iránt érdeklődőknek pedig sárkányhajó, kajak-kenu, és jet ski bemutatókkal kedveskednek a szervezők. De lesz lampionos és fáklyás felvonulás is. 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva