Életmód

2009.09.01. 16:37

Szegény lányok nagy luxusban

Pár évvel ezelőtt még Esmeralda szemműtétjére gyűjtöttek a rajongók, de a Vad Angyal-beli Milagros és Ivo románcát illetően is mindenki napra kész volt. Az első romantikus teleregények hazánkat is meghódították: délutánonként milliók könnyeztek a képernyők előtt…

BAMA

Tökéletes sminkben, beállított frizurával, kisírt szemekkel panaszkodó primadonnák, szegény, ártatlan szépségek, és két szerető között örlődő, szívtipró főhősök - többnyire ilyen, és ehhez hasonló klisék alapján íródtak a világszerte nagy sikert aratott dél-amerikai szappanoperák.

Határtalan rajongás

Meglehet, ma már túl érzelgősnek tituláljuk őket, de régebben a teleregények nálunk is nagyon kedveltek voltak - ’99-ben például három millióan nézték az Esmeraldát. Hogy a rajongók mennyire beleélték magukat a történetbe, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy pénzt gyűjtöttek a vak főhősnő műtétjére. Igaz, nem ez volt az első eset: korábban Isaura, a rabszolgalány kiszabadításáért lobbiztak.

Ám nem csak mi mentünk túl messzire kedvenceinkért: Elefántcsontparton például a Marimar című sorozat miatt nem egy mecsetben módosítottak a közös ima időpontján, hogy senki se maradjon le a következő epizódról.

Túlcsorduló romantika

Bár a több, mint 10 évvel ezelőtt futó romantikus történetek csillaga manapság leáldozóban van, meglepő módon sokan emlékeznek még rájuk: két évvel ezelőtt például, egy internetes kutatás során, az olvasók szavazhattak, melyik telenovella a kedvencük. Lássuk a legkönnyfakasztóbb szappanoperákat!?

Képgalériánkban a dobogósok: Esmeralda, Isaura, a Vad angyal, és a többiek >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva