Életmód

2009.10.15. 17:45

A gyönyörben nincs tabu!

Nem vagy elégedett a szexuális életeddel? Kérdéseid vannak, de nem mered senkinek sem feltenni? Íme a leggyakoribb problémák, s megoldásuk.

BAMA

Szex terhesen

- Terhesség esetén veszélyt jelenthet-e a magzatra a nő orgazmusa?
- Nem. Technikailag némileg kíméletesebb szex szükséges a terhesség vége felé, továbbá minden olyan esetben, amikor veszélyeztetett az állapot, vagy ha a nő ezt igényli. Az orgazmus jó az anyának, ezért jó a magzatnak is. A jól működő terhes méh spontán is összehúzódik, a szex során pedig erőteljes és sűrűbb összehúzódások történnek.

Csak egyedül élvezek

- Régóta elégítem ki magam, viszont ha férfival élek szexuális életet, nem tudom élvezni a szexet. Ez miattam vagy a partnerem miatt van?
- Bár a csiklóorgazmus különbözik a hüvelyitől, a kettő nem zárja ki egymást. Az önkielégítés nem okoz hátrányt, sőt, jól fel lehet használni az ott tanultakat az élvezet átélésében. A hüvelyi orgazmus bonyolultabb dolog, partnerrel együtt még inkább az. Hiszen nem csak magadra kell figyelned, nyújtani is kell valamit.

Nincs orgazmusom

- Huszonhat éves vagyok, és még soha nem volt orgazmusom. Páromat kívánom, élvezem is vele a szexet, együttléteink sosem rövidek, az előjáték sem. A csúcsra azonban mégsem jutok el – ez engem is, őt is zavarja. Mit tegyek, hogy végre átéljem az orgazmust vele?
- Az egyedüli kísérletezgetés, önkényeztetés hiányzik. Érdemes egyedül is kipróbálni az orgazmust. Önkielégítéskor ugyanis egyszerűbb a helyzet, hiszen csak magunkra kell figyelni, senki másra nem kell tekintettel lenni. Az egyedül szerzett tapasztalatokat aztán párosan is lehet kamatoztatni.

A párom már nem kíván

- Két éve vagyunk együtt a párommal, nagyon szeretjük egymást. A szexuális életünk is fantasztikus volt, minden nap szeretkeztünk. De két hónapja a párom nem kívánja a szexet. Beszélünk róla, de nem érti, miért van ez. Összebújunk, de merevedése ritkán lesz. Hogyan tudnánk felébreszteni benne a régi vágyat?
- A stressz és a leterhelődés kedvszegő hatása együttesen okoz működészavarokat a szexben, és nyilván máshol is. Ilyen a férfiasság: parancsra nem képes, jó állapot és erőnlét kell hozzá. Ha ez a túlhajszolt időszak elmúlik, idővel regenerálódik és helyreáll a jó működés. Ha nincs remény az életmód megváltozására, a férfinak fel kell nőnie a feladathoz. Ebben szakember segíthet, és a szexet is rendbe lehet hozni.

Szex szülés után

- Huszonhat éves nő vagyok. Másfél éve megszületett a kislányunk. Azóta megromlott szexuális életünk. Kezdetben normálisnak tartottuk, hogy a szülés után, a gyerekágy időszakában, később az intenzív szoptatás és a kisbabával való fárasztó együttlét miatt kevesebbet, szinte egyáltalán nem is szeretkeztünk. Csakhogy azóta sem sikerült a régi formába hoznunk magunkat.
-
Ebben az élethelyzetben ez tipikus, bár lehet másképpen is. Vannak időszakok, amikor még nincs itt a lehetőség önerőből kedvező változásokat létrehozni. Szakemberi segítséggel lehet, de számolni kell azzal, hogy átmenetileg az is plusz megterhelést jelent.

Csak egyféleképp megy

- Harminchat éves nő vagyok. Csak egyféle pózban tudok elélvezni, akkor sem mindig megy könnyen. Lehet ezen változtatni?
-
A nemi éréshez hozzátartozik, hogy a szexuális változatosság lehetőségei is kifejlődjenek. Ehhez nem elegendő az igény, a feltételeknek is létre kell jönniük. Ha ez magától nem alakul ki, ami hosszabb szexuális élet után egyébként bekövetkezhet, akkor érdemes előrelépni tudatosabban is. A pózok egyszeri kipróbálása nem elegendő. A kísérletezés, ha kedvvel történik, hosszú időszak, az új felfedezések ideje.
Az azonban nem csupán technikai kérdés. Egy hosszabb kapcsolatban a vágyak gyengülnek, az izgalom nem tartható fenn a legmagasabb hőfokon. A szexualitásnak időnként lelkileg is meg kell újulnia. A személyiség fejlesztésében szép eredmények érhetők el szakember segítségével.

Szülés után tág maradtam

- Férjem szerint a szülés előtt nagyon jó voltam az ágyban, de amióta megszültem 4,15 kg-os fiamat, állítólag nagy maradt a rés. Próbáltam összehúzni az izmaimat, így valamivel szűkebb, de nem sokkal.
-
A hüvelyen végső műtéti úton is lehet szűkíteni. Ez a szülésekhez képest már nem nagy ügy, lokális érzéstelenítésben végzik. Azonban előbb meg lehet próbálni tónusba hozni a hüvelyt. Amikor jó az izgalom erőssége, a hüvely szűkül, belseje megduzzad. Számodra már ez is elegendő lehet. Párod problémái viszont nem csupán a te élvezetedet, hanem az övét is zavarják. Neki személyi tréning segíthet.

Forrás: Dr. Tóth Emese Orvosi gyakorlati szexológia

- A szerző a nana.hu szakértője. Kérdezze >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva