Életmód

2009.10.07. 15:52

Bírja a feszültséget? Tesztelje!

Természetes, hogy néha napján ingerültebbek vagyunk. Ha nem úgy sikerül valami, ahogy eltervezzük, már egy icipici dolog is elég ahhoz, hogy végképp kijöjjünk a sodrunkból. De ha meggondolatlanul rázúdítjuk az első emberre, akivel találkozunk az összes dühöt, ami felgyülemlett bennünk... - nos, ez nem éppen célravezető. Mennyire tud úrrá lenni az érzésein? Tesztünkből most megtudhatja!

BAMA

Aznap reggel valahogy semmi sem jött össze. A gyerekek képtelenek voltak összekészülődni időben, így elkéstünk az iskolából. A férjem szintén késésben volt egy tárgyalásról, és ez a feszültség rányomta a bélyegét az egész napi hangulatomra. Persze amint beértem a munkahelyemre, hivatott a főnököm, hogy valami nem stimmel... Kiabáltam, szitkozódtam, a végén pedig elsírtam magam. Utólag visszagondolva abszolút jogos lett volna, ha kitessékel és azt mondja, most azonnal pakoljak. De ő leültetett, megkínált egy csésze kávéval, és megvárta, amíg megnyugszom. Azóta inkább elszámolok tízig és átgondolom, megéri-e kockáztatni a munkámat azért, hogy levezessem a felgyülemlett feszültséget – meséli Ibolya. – Ha úgy érzem, hogy kezd betelni a pohár, inkább elmegyek futni egyet.

Az indulatok hirtelen halált okozhatnak!

Az indulatok megfelelő kezelése egészségünk szempontjából sem elhanyagolható! Az Amerikai Szívgyógyászati Kollégium kiadásában megjelent közlemény szerint a dühkitöréseink során olyan elektromos változások történnek a szívben, amelyek hajlamossá tesznek a szívritmuszavarra. Ez a tanulmány elsőként számol be arról, hogy a harag és más erős érzelmek hatalmas szerepet játszanak a szívritmuszavar kialakulásában. A hirtelen szívhalál pedig évente mintegy 400 000 emberéletet követel.

Tesztünkből most megtudhatja, mennyire tud úrrá lenni az érzésein!

Tovább a tesztre>>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva