Életmód

2009.10.26. 10:11

Spirals: jobb tartás, egyensúly, egészség

Nyújtás, tonizálás, testudatjavítás egyben? Mindezt tudja egy új program, amely pár hónapja már Magyarország fitnesztermeiben is megtalálható. Nem kell hozzá más csupán némi hajlékonyság, testtudat és zeneszeretet. Ez a spirals.

BAMA

A nyújtás nem csupán a hajlékonyság alapfeltétele, hanem segíti a szépen definiált izmok és a megfelelő tartás kialakulását, s edzéseink része.
Michael King táncos, zenés múltjára visszatekintve, valamint a streching fontosságának tudatában fejlesztette ki új módszertét, szem előtt tartva azt a tényt, hogy minden új programhoz motiváció kell, a zene és a tánc pedig kellő indíttatást ad, adhat az embereknek. Így e köré fonódott spirals nevű új módszere is.

Az órán a figyelem a váll és a medence közötti egyensúly fontosságára összpontosul. Minden más edzéshez hasonlóan a spirals is bemelegítéssel kezdődik, amellyel előkészítik, ráhangolják a testet a további munkára. Ezt követően jönnek a speciális spirals gyakorlatok: csavarodásokkal dolgoztatva meg a gerincoszlpot, a csigolyákat és ezek tartóizmait.

Csavarok és hullámok

Az állásban történő erősítő gyakorlatok – térdhajlítások, gugolások - hétköznapinak tűnő feladatok, azonban itt teljesen más értelmet nyernek. A hangsúly a helyes, pontos kivitelezésre terelődik, így fejlesztve a tesstudatot, a mozgáskoordinációt. A karok és lábak hullámhoz hasonló finom vezetése pedig más minőséget ad a mozgásnak.

Hogy miért jó?

- egész testet átmozgatja
- tudatosítja a vállöv és a medence stabilitásának fontosságát
- rendszeres gyakorlásával javul a testtartás és a mozgáskoordináció
segíti az ízületek egészségének megőrzését
- megdolgoztatja a tüdőt, a szívet, de formál, tonizál is
- és élvezetes kikapcsolódást nyújt!

Ki kezdjen bele?

- aki már belekóstolt a Pilates világába, némi előképzettség ugyanis javasolt
- aki egy dinamikusabb táncos elemekkel átszótt, egyszerű, könnyen követhető tréningre vágyik
- aki nyitni szeretne egy teljesen más világ felé!

Szalka Andrea

Kapcsolódó anyagok:

A tökéletes edzés >>>

Mit lehet tenni a túlerőltett izmok ellen? >>> 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva