Életmód

2009.11.27. 09:25

Programajánló november 27-29-ig

Programok péntek délutántól vasárnap estig egyedülállóknak, pároknak, családoknak és baráti társaságoknak…

BAMA

Egyedül

Kiállítás: Kulturális sokszínűség - Lóránt Attila fotográfus kiállítása
Budapest, Balassi Intézet – november 25-től 2010. január 10-ig

A kiállításon látható ötven fotó, erős, szubjektív impressziót ad világunk sokféleségének értékeiről, szépségéről. Olyan képpárokat lehet megtekinteni, amelyek tartalmi és formai összecsengésükben, vagy éppen különbözőségeikben rendkívül erős látványt nyújtanak. Egymás mellett láthatunk afrikai törzsi esküvőt, bécsi kávézót, székesfehérvári mangalicavágást, indonéz temetési szertartást, de jól megfér egymás mellett a dél amerikai őslakók élete az északi rénszarvastartókkal vagy a sivatagi nomádokkal.
Kálloy Molnár Péter fotók ihlette versei helyenként erősítik a kohéziót, máshol pedig mélyítik a kultúrák közti különbségek látványosságát.

Kettesben

Fesztivál: Horse Evolution
Miskolc, Városi Sportcsarnok – november 21. 15 óra

A kétszer 50 perces akciódús, érzelemteli műsor, 1200 m2-es lenyűgöző, impozáns díszletekkel töltött arénában játszódik. A műsorban 36 ló, 20 lovas, 10 táncos, lovas akrobaták, légtornászok és technikusok vesznek részt.
A lovaink, mint bázis alaptudást a szabad idomítást, magasiskola (díjlovaglás), szinkronlovaglás, sztepp tánc, magyar specialitásként ismert általában a magyar pusztán látható postafogat reportoárt mutatnak be, ami ezúttal 12 lóval, lovas akrobatikával, légtornászokat felvontató lovakkal „capo” ugrásokkal és snowboardosokat vontató lovakkal kerül bemutatásra. Mindez egy fantasztikus koreográfival ötvözve kápráztatja el a kedves közönséget.

Koncert: Harlem Gospel Choir
Budapest, Zeneakadémia, 2009. november 27. 19:30

Az Allen Baily alapította Harlem Gospel Choir sikeres tavalyi koncertje után tér vissza Magyarországra, ezúttal Michael Jacksonra emlékezve a gospel lehetőségeivel. A Concert of Hope névre hallgató előadás során, nem meglepő módon tehát a közelmúltban elhunyt énekes dalai is hallhatók lesznek. Emellett persze könnyen belefér a képbe, hogy a pop történetének néhány nagy slágerét is a repertoárba illesszék, tekintve, hogy a szórakoztatóiparba szakadt gospel-kórusok mindig is szerettek a világi műfajokkal kacérkodni.

XI. Győri Téli Fesztivál
Győr, több helyszínen - november 27-től december 31-ig

A fesztivál színpadi betlehemes és hagyományőrző műsorokkal mind a Győrieknek, vidékieknek, mind a megyeszékhelyen tartózkodó külföldi turistáknak hangulatos, a szeretet ünnepéhez méltó különleges programot és nagyszerű vásárlási lehetőséget biztosít. Az igényes kulturális események mellett népművészeti és egyedi iparművészeti alkotásokat vásárolhatnak, családi programokon vehetnek rész és minden vasárnap 17 órakor meggyújtják az adventi koszorún a gyertyákat.
Fellép többek között a Csík Zenekar, Szekeres Adrien, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Illényi Katica, Fábry Sándor, a Presidance társulat és még sokan mások...

Barátokkal

Fesztivál: Újbor és Sajt Fesztivál
Budapest, Mezőgazdasági Múzeum – november 28-29.

10 és 18 óra között ismét megrendezik immár 6. alkalommal az Újbor és Sajt Fesztivált a mezőgazdasági Múzeumban, ahol VI. Magyarországi Újbor futammal, Magyarországi Borrendek Országos Találkozójával, Magyarországi Kádármesterek termékbemutatójával és vásárával, Borturizmus Börzével, Magyarországi Újborok felismerő bajnokságával és adventi újbor- és sajtszenteléssel várják az érdeklődőket.

Koncert: Apostol
Szombathely, Oladi ÁMK – Savaria Ifjúsági Centrum – november 28. este

Az Apostol együttes története és egyben karriere 1970 nyarán kezdődött, majd töretlen lendülettel haladt tovább, és tart még mai is. A közel negyven éves zenekar műsorában a jazz és az „emészthetőbb” zene egyaránt megtalálható, koncertjeiken a populárisabb zenét játsszák. Így lesz ez most is.

Fesztivál: Judafest
Budapest, Gozsdu udvar – november 29.

A zsidó kultúrát bemutató Judafest rendezvénysorozat másodszorra vállalkozik arra, hogy zsidó ételekből, étkezési szokásokból és az őket körülvevő hagyományokból nyújtson kóstolót az érdeklődőknek. A gasztronómia fesztivál helyszíne a nagy múltú Gozsdu Udvar, amely már tavaly is otthont adott a nagyszabású rendezvénynek.
A Király utcát a Dob utcával összekötő passzázson négy helyszínen folyamatos programokkal vasárnap 10 órától késő estig várják a zsidó ételekre, kultúrára és zenei csemegékre éhezőket.
Természetesen a kihagyhatatlan piactér is helyet kap, ahol könyveket és más portékákat szerezhetnek be az odalátogatók. A vasárnapi fesztiválon önálló programokkal várják a gyerekeket, akik főzőiskolában, szörpivó és fánkevő versenyeken érezhetnek rá a zsidó gasztronómia ízére, de nekik szól a Jukebox együttes koncertje és a bohócműsor is.

Családdal

Mozi: Astro Boy
bemutató: november 26.

Kicsoda Astro Boy? Ő egy fiatal robotfiú, akit egy ragyogó tudós, bizonyos Tenma alkotott meg és keltett életre. Astro Boy látszólag egy átlagos kisfiú, valójában a pozitív kék energia segítségével működő android, aki különleges képességekkel van megáldva. (Többek között hihetetlenül gyors és repülni is tud.) A fiatal robotfiú felfedezőútra indul, hogy megismerje és elfogadtassa magát a világgal, közben megismeri és megtapasztalja a legfontosabb emberi érzelmeket: örömöt, barátságot és szeretet. Azonban mikor egy titokzatos robothadsereg miatt veszélybe kerülnek szerettei, minden tudására és képességére szükség van ahhoz, hogy megmentse őket a rájuk leselkedő veszélyektől.

Fesztivál: Karácsonyi Ünnepi Hetek
Szeged – november 27től december 24-ig

Idén is három helyszínen várja az érdeklődőket a Karácsonyi Ünnepi Hetek rendezvénysorozat. A Széchenyi téren karácsonyi vásár, kézműves foglalkozások, forralt bor és finom falatok várják a látogatókat. A Dóm téren december 23-ig magyar kézművesek árulják termékeiket, a kikapcsolódásról a Bálaszínház változatos műsorai gondoskodnak.
A Dugonics téren forralt bor, kürtöskalács, kenyérlángos és még számtalan finomság várja az érdeklődőket.
A 9 méter átmérőjű adventi koszorú idén is a Dóm téren kerül felállításra. A karácsonyt megelőző négy vasárnapon szegedi közéleti szereplők és a különböző egyházak képviselői rövid ünnepi műsor kíséretében közösen gyújtják meg az adventi gyertyákat,.

A kis hableány
Kaposvári Csiky Gergely Színház – november 28. 15 óra

Ahogy Andersen egész életében utazni, más és más országokat, embereket megismerni vágyott, úgy vágyódik a földi élet, a földi szerelem után meséje kis hableánya. Mindent képes feláldozni azért, hogy a véletlenül - hajótöröttként - a karjai közé hullott, és neki köszönhetően megmenekült Valdemár herceg közelében lehessen emberi alakban.
A mai kor eléggé szétroncsolta az emberi jóságba vetett hitünket, de fontos, hogy gyermekeink legalább a mesék bűvöletében vallják azt, amit Andersen, hogy a jóság, az önfeláldozás léteznek, és ezek a legnemesebb, örök emberi tulajdonságok mindannyiunkban egyformán jelen lehetnek.

A kis hableány szülőhelye a tenger, kalandos út vezeti őt az emberek közé, hogy majd - éppen határtalan jóságának köszönhetően - azt is elhagyja, és örök életű legyen a levegő lányai között.

További programok >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva