Életmód

2009.12.14. 17:41

Szilikonadót terveznek!

Hatalmas összeget remél az amerikai szenátus a szépészeti műtétek megadóztatásából.

Kiskegyed Online

Az egészségügyi rendszer megreformálására való törekvés nem magyar sajátosság. Az Egyesült Államokban jelenleg is lázasan folyik a munka egy működtethető rendszer létrehozása érdekében. És mivel ehhez rengeteg pénz kell, egy új, meglehetősen nagy kavaró adó kivetésén is elgondolkodtak. Egy szenátusi javaslatcsomag szerint adót kellene e kivetni a kizárólag szépészeti célokat szolgáló plasztikai sebészeti beavatkozásokra. Így öt százalékos mértékű adót szednének be egyebek közt a mellnagyobbító műtétekre és a ráncok kisimítására használatos Botox-kezelésekre is – idézi a Marketwatch internetes portált a portfolio.hu.

Természetesen nem a páciensektől, hanem a műtéteket végző orvosoktól szednék be az új adót, amely számításaik szerint 6 milliárd dollárral járulna hozzá az elkövetkező tíz év során, az új egészségügyi rendszer létrehozásának költségeihez.

A Botox illetve az implantátumok értékesítésével foglalkozó piacvezető cégek a hír hallatán természetesen azonnal ellentámadásba lendültek, s legkézenfekvőbb érvként a középkorú nők diszkriminációjáról harsognak. „Mi lesz a következő? Megadóztatják azokat, akik befestik a hajukat?” – háborgott a Botox és Juvederm gyártásával foglalkozó egyik élenjáró cég, a Medicis vezére.

Az új törvényt ellenző gyártókhoz érdekvédelmi szervezetek is csatlakoztak, mondván: életkoruk elfedésére azért van szüksége ezeknek a nőknek, hogy versenyképesek maradhassanak a munkaerőpiacon, ahonnan egyébkén kiesnének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva