Életmód

2010.01.21. 10:07

Az 5X1 napos váltófogyókúra

Könnyebb úgy tartani egy fogyókúrát, hogy az ember napra nap mást ehet, s közben a kalóriákat sem szükséges számolgatnia.

Kiskegyed Online

„Koplalni, vagy minden nap ugyanazt enni, esetleg számolgatni a kalóriákat, ebbe biztosan belebuktam volna, vallotta be Meg Ryan. – Így viszont, hogy minden nap más volt a tányéromon, sokkal könnyebben szabadultam meg a fölösleges kilóktól.”



1. nap



Alma és hús
A fehérjében gazdag hús adja a zsírfalóként is emlegetett L-karnitint, a gyümölcsök és a zöldségek pedig a zsíranyagcserét szabályozó vitaminokat. Nem csoda, hogy ettől a párosítástól pillanatok alatt fogyni kezdünk. Az almát soha ne hámozza meg, mert héjában van a bélműködést és a salakanyagok távozását segítő pektin, meg a gyulladást csökkentő quercetin.

Reggeli
Forraljon fel 1,5 dl vizet, tegyen bele 1/4 teáskanálnyi őrölt fahéjat és 2 deka zabpelyhet. Főzze kb. 7 percig, majd vegye le a tűzről, s adjon hozzá 5 evőkanál tejet. Hagyja langyosra hűlni. Közben vágjon kockára egy magházától megszabadított méretes almát. Keverje a zabkásához.

Ebéd
Tegyen fel főni két közepes krumplit héjában. Aprítson össze 2 szál újhagymát és egy nagyobb almát. Mosson meg és töröljön szárazra 8-10 dekányi marhaszeletet, majd süsse meg teáskanálnyi olajon mindkét oldalán. Közben sózza, borsozza. Ha kész, vegye ki a serpenyőből, s tartsa melegen. Dobja a szaftra a hagymát és az almát, adjon hozzá 1/2 teáskanál curryt, s öntse fel 1,5 dl húslével. Fedő alatt párolja úgy 7-10 percig. Pucolja meg a leszűrt krumplit, s azzal körítse az almás sültet.



Vacsora
Almás hússaláta
Reszeljen le egy nagy almát, vágjon fel 1 szál szárzellert és 1 szál újhagymát. Forgassa össze egy mélyebb tálban, adjon hozzá maréknyi fejes salátát, sót, borsot, pár csepp citromot és evőkanálnyi kefirt. Csíkozzon fel 5 deka marhahúst, és süsse meg teáskanálnyi olajon. Sózza, borsozza, ha kész, szedje ki a szaftból, s hagyja kicsit kihűlni. Adja a salátához. Egy szelet barna pirítóst egyen hozzá.

729kcal/nap


2. nap



Tészta és zöldség


Reggeli


Ebéd
Brokkolis saláta


Vacsora
Cukkínis saláta
cukkíni

719 kcal /nap


3. nap



Ananász és csirke
A csirke húsa igazi fehérje- és cinkbomba

Reggeli


Ebéd
Karibi kukoricás tál


Répás csirkesaláta


758 kcal /nap


4. nap



Rizs és túró


Reggeli


Ebéd
Gombás-paradicsomos rizs



Vacsora
Gyümölcsrizs


733 kcal /nap


5. nap



Zöldségleves


Reggeli


Ebéd


Vacsora


Kalória: 566 kcal /nap

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva