Életmód

2010.03.22. 09:27

A sikertelen fogyókúra 7 oka

Legtöbbször egyszerre több ok is nehezíti a fogyókúrát. Eggyel vagy kettővel még megküzdenénk, de egyszerre többel már sokszor túl nehéz.

NANA.HU

A fogyókúrák sikertelenségének okára kereste a választ az új felmérés, amelyben 274 nő vett részt és számolt be a diétával kapcsolatos személyes tapasztalatairól. Az agipilates.hu idei online kutatásának eredményei:

1. A kitartás hiánya – 37%
Az akaraterő és a kitartás hiányát említették leggyakrabban a kudarc okaként. Sokan nehezen veszik rá magukat a mozgásra, a leggyakoribb kifogás a „nincs időm" vagy a „fáradt vagyok".



2. Elmarad az életmódváltás – 27%
A második helyen az életmódváltás hiánya szerepel. A sikertelen fogyókúrázók ugyanis, amint sikerült leadni néhány kilót visszatérnek a régi szokásaikhoz és a mozgásszegény életmódhoz. Ez a tényező a jojó effektus okozója!

3. A motiváció hiánya – 26%
Minden negyedik fogyókúrázó nevezte meg ezt a sikertelenség okaként. Ha nincs gyors eredmény és nem biztat senki, akkor egy stresszes nap után könnyen feladjuk, és az önsajnálat bánatevésbe torkollik.

4. Nem megfelelő táplálkozás – 21%
A helytelen táplálkozás minden ötödik alkalommal került említésre. A legjellemzőbb hiba a rendszertelen evés, amikor gondolataid állandóan a finom falatok körül forognak.



5. Rossz módszerek – 19%
A megfelelő edzési és táplálkozási módszerek ismeretének a hiányát is meglepően sokan említették. Szakértelem hiányában pedig az erőfeszítések értelmüket vesztik.

6. Egyedül nem megy – 11%
A család támogatásának hiányát a válaszolók tizede hozta fel. A közös lakomázásból a „szakácsnő" sem maradhat ki… Néhol a család kineveti azt, aki otthon tornázik, amivel jó időre kedvét szegik.

7. Mindezek együtt

Jelentkezzen, aki még sosem vallott kudarcot! Ha nem tudod, mit kellene tenni, ha nincs, aki motivál és segít, akkor nehéz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva