Életmód

2010.07.25. 08:02

5 perces krimi: Gyilkos bosszú – hátszéllel

Maga nem tetszik nekem. Bosszúálló típus – a külvárosi, züllött ékszerész borostás arcából bizalmatlanság sütött. Alex ügyet sem vetett rá. Tudta, a pasas örül a pénznek, hiszen alig van ügyfele, amióta kábítószerezik.

BAMA

Nemegyszer látott hasonló alakot. Még jó, hogy nem buktathatja le – Alex mestere volt a különféle álöltözeteknek. Most is bajuszt ragasztott, sapkáját mélyen a szemébe húzta és napszemüveget viselt.

– Igaza van. És nem tanácsolom, hogy eljárjon a szája – odadobta a pénzt, és fogta az ékszert. Húsz perc múlva a szállóban volt.
A nyakéket óvatosan kétfelé nyitotta: a hátsó, bársonyos védőlap alatt kis üreg bújt meg. Nem nagy, de éppen annyi, amekkorára szüksége volt. Beletette, amit kellett, aztán ismét összecsukta, és a nyakéket a díszdobozba helyezte. Szemre olyan, mintha csupa gyémánt lenne, csak szakember veheti észre, hogy üvegből készült hamisítvány. Alex céljaira túl drága lett volna az igazi gyémánt nyakéket átalakítani.


A két szálloda pontosan szemben volt egymással. A Hotel Darling kétemeletes, kocka formájú épületét csak a forgalmas úttest választotta el a Hotel Irisől. Hogy Alex az iris második emeletén kért ma délelőtt szobát, olyat, amelynek nyugatra nyílik az ablaka, az nem véletlen szeszély volt. Nem a naplementében akart gyönyörködni. Mielőtt az Irisbe jött, Alex már sokat tudott Cynthiáról. Legfőképpen azt, hogy a Hotel Darling utca felőli oldalán, a második emeleten kapott szobát.
Cynthia… két éve kereste a nőt! Felhasználta az összes kapcsolatát. Az első perctől kezdve biztos volt benne, hogy Cynthia az oka mindennek. Két évvel és három hónappal korábban Marie, Alex menyasszonya megismerkedett Cynthiával. Barátnők lettek. Honnan tudhatta volna Marie, hogy Cynthia betörő és profi szélhámos, aki a gazdag Marie ékszereire pályázik?
Amiko Cynthia beférkőzött Marie bizalmába és szert tett a szerencsétlen lány lakáskulcsaira is, megtörtént a tragédia. Marie korábban ért haza a fogadásról, mint tervezte. Alex nem kísérhette el, egész éjjel dolgozott. Cynthia ott volt a lány lakásában, éppen az ékszereket pakolta a táskájába. Marie belépett és felkattintotta a lámpát… Alex sokszor gondolt rá később, mi játszódott le a két nő lelkében.
Az a pillanat egyszerre lehetett rövid és hosszú. Aztán Cynthia lőtt. Mert ha rabolni ment, mindig volt nála pisztoly. Mire a szomszédok riasztották a rendőrséget, Cynthia árkon-bokron túl volt. Marie a mentőautóban halt meg, előtte csak annyit mondott az orvosnak: „Cynthia…”

Alex elsiratta a menyasszonyát, és bosszút esküdött. Sokáig csak halvány nyomokat talált. Cynthia különféle alakban bukkant fel hol itt, hol ott, és mindig csak ékszerre utazott. Ha kellett, fegyvert is használt. Ezért a rendőrség kezdetben férfi betörőre gyanakodott. Pár napja azonban Alex megtudta, hogy Cynthia a városban van. Szóval visszajött! Nem fél már? A férfi keze ökölbe szorult. Ha újabb ékszerre vágyik, meg fogja kapni!

Mindent jól eltervezett

elfoglalt milliomos






Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva