Életmód

2010.07.25. 07:57

Adj nagyobb esélyt a teherbeesésnek!

A fogantatás sikeréhez az egészséges életmód mellett az együttlét milyensége is hozzájárulhat.

BAMA

Természetesen abból indulunk ki, hogy minden feltétel adott: termékeny petesejt, megfelelő számú és mozgékonyságú spermium, a peteérés idejének ismerete és a szex. Utóbbi (ha már régóta próbálkoztok) néha már inkább kötelező testedzésnek tűnik, mint élvezetnek, és talán a monotonság miatt a megfelelő pozícióról is lemondtatok.

Mikor bújjatok ágyba?

A legjobb akkor, amikor a legtermékenyebb vagy – a tüszőrepedés előtti két-három nap, és az utána következő huszonnégy óra –, de ezt sem szabad ész nélkül, robotként csinálni. Az az elterjedt nézet, hogy a tüszőrepedés napja a legjobb a „babagyártásra”, pedig ez nem feltétlenül van így:
* Sok nőnél éppen a tüszőrepedés előtti nap a legtermékenyebb.
* Előfordul, hogy a hüvely már a peteérés napján kiszárad. Ha nincs elég hüvelyváladék, nem sok esély van arra, hogy a spermiumok időben és életben eljussanak a célállomásig.
* A legjobb, ha a spermium már ott van a petevezetékben, mire a tüsző megreped. Mivel órákba telik neki, hogy odaérjen, ezért jobb még bőven a peteérés előtt elindulnia, különben az esélyek a teherbe esésre csökkennek.

Mi a legjobb testhelyzet a teherbe eséshez?
szeretkezzetek úgy





Ne stresszelj!
kedvező táptalaj

Segít a pozitív gondolkodás

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva