Életmód

2010.07.26. 11:41

Beavatás: mégsem történt erőszak a tűzoltóknál?

Nem történt szabálytalanság, sem erőszak vagy durvaság azon a fővárosi tűzoltó parancsnokságon, ahol diákok és tűzoltók vízzel kezdték fröcskölni egymást – ellentétben az egyik napilap állításával.

BAMA

Dobson Tibor hozzátette: semmi olyan nem történt, ami miatt bárki bármilyen sérülést szerezhetett volna, az egész hírből csak annyi igaz, hogy a takarítást végző tűzoltók és diákok lelocsolták egymást a nagy melegben – írta a MON.

A Blikk hétfői számában számolt be arról, a Rendőrtiszti Főiskola hallgatóját – aki egyébként gyakorlatát töltötte a zuglói tűzőrségen – kikötözték, majd erős vízsugárral locsolni kezdték. Az ötlet onnan jött, hogy a nagy melegben a tűzoltók és diákok fröcskölni kezdték egymást. A lap megkérdezett egy független szakértőt, aki azt mondta, ha a víz a lány arcába, szájába megy, meg is fulladhatott volna. Maga a főszereplő egyébként azt mondta, hogy erőszakról, meggyalázásról szó sem volt, ő is benne volt a "mókában".

Dobson Tibor az eset kapcsán elmondta: semmiféle szabálytalanság nem történt, vagyis nem volt sem erőszak vagy olyan durvaság, amelyet az egyik napilap állít megalapozott információkra hivatkozva. Hozzátette: ez a lépés roppant káros a tűzoltóságra nézve.

A Fővárosi Tűzoltóság parancsnokhelyettese beszámolt arról is, hogy egy névtelen vagy álnéven történő bejelentés érkezett a tűzoltóságra, amelynek alapján elindult egyfajta vizsgálat, viszont az érintettek írásbeli és szóbeli jelentésében sem volt olyan tény, amely miatt felmerült a gyanú, hogy bármilyen szabálytalanság, törvénytelenség történt volna. Dobson Tibor szerint az egész hírből csak annyi igaz, hogy a takarítást végző tűzoltók és diákok lelocsolták egymást a nagy melegben.


-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva