Életmód

2010.09.06. 10:17

A hosszú fiatalság titka

Bársonyos, ránctalan arcbőr. Ruganyos kötőszövetek. Olajozottan működő ízületek. Fiatalság és mozgékonyság. Sokunk számára már harmincvalahány évesen is csak álom. Mert sokat napoztunk, mert rossz a genetikánk, vagy épp ízületeink voltak túlzott igénybevételnek kitéve munkánk, vagy épp kedvenc hobbink, a sport kapcsán.

NANA.HU

Látjuk, érezzük, hogy valami nincs rendben, testünkben. Már elgondolkozunk, hogy abbahagyjuk a mozgást, mert minden guggolás fájdalmas, és már a lépcsőn is csak úgy tudunk lejönni, mint saját nagymamánk. A térdeink által kiadott kellemetlen ropogás szerű hangról már szót se ejtsünk, „felejtős” a nesztelen lopakodás. Az ok: térdízületi kopás.

Sport óvintézkedések nélkül

A térdízületi kopásnak elsődleges és másodlagos okai is lehetnek. Természetesen alap probléma az életkor előrehaladta, amikor is a porc anyagcseréje, szerkezete átalakul, de kialakulhat fájdalom fokozott fizikai igénybevétel következtében, ízületi felszíneink egyenletes illeszkedését befolyásoló tényezők (például szép sudár magas lányoknál „x” láb), de gyógyszerek fogyasztása, anyagcsere betegségek, elhízás és intenzív sport-élet miatt is. Ne lélegezzünk fel, mert itt és most senkit sem lebeszélni szeretnék a mozgásról, hanem óvintézkedéseket, alternatívákat nyújtani (a helyes mozgás-kivitelezés és terhelés mellett) a hosszú távú fájdalommentes edzéshez.

Aerobik top, edzőcipő, ízületvédő táplálék-kiegészítő

Amikor sportolni indulunk, minden szükséges kelléket megveszünk azért, hogy kényelmessé tegyük a mozgást és jó megjelenésűvé külsőnket. Arról azonban nagyvonalúan megfeledkezünk, hogy a fokozott igénybevételt valahogy tolerálni kellene szervezetünk felé. Kellene valami plusz, ami megóvja ízületeinket a fent említett megfelelő terhelés, mozgás kivitelezés mellett. Ezt a célt szolgálják a különféle ízületvédő táplálék-kiegészítők.

Kattints a folytatásért! >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva