Életmód

2010.09.08. 09:33

Amikor minden elromlik

Ismered azt, amikor mintha minden összeesküdött volna ellened? Semmi nem úgy jön össze, ahogy kéne, lebetegszel, elromlik az autód, minden kiesik a kezedből, és még a főnököd is elkezd pikkelni rád? Nos, ez nem a véletlenek furcsa egybeesése.

NANA.HU

1. Ha valami nem halad előre, akkor azt valaki szemből tolja…

Amikor azt érzed, hogy mindent megteszel egy ügy vagy projekt sikere érdekében, és mégsem akar sikerülni a dolog, akkor van valaki a képben, aki pont az ellenkezőjén dolgozik, mint amin te. Ez különösen a munkahelyekre igaz, de családban is előfordul. Sokszor nem is tudjuk, a többi érintett félnek mi a szándéka, és bármilyen hihetetlenül is hangzik, van, akinek nem az adott dolog sikere az érdeke.



Ha úgy látod, hogy mindig visszaér hozzád valami, aminek már rég sokkal előrébb kéne tartania, akkor meg kell tudni, ki akasztja meg a folyamatot. Mindig van valaki, akinek más van a fejében, mint amit mond. Azt kell megnézni, mit tesz valójában, és rájönni, mi az oka, hogy igazából ellene dolgozik annak, amit csinálsz.


2. A Pokolhoz vezető út is…

Ha lebetegszel, vagy rendre elrontasz dolgokat, biztos, hogy van körülötted valaki, aki ezt eléri nálad. Nem közvetlenül, hanem a rád gyakorolt hatásával. Hívhatjuk őket energiavámpírnak, vagy mosolygó rosszakaróknak, de sokszor általunk szeretett emberek is képesek ezt kiváltani.

Amikor kicsinek és bénának érzed magad, vagy legjobb erőfeszítéseid ellenére sem jutsz előre, meg kell vizsgálni, ki az, aki „csendeskén nyírogat”. Ennek a nyilvánvaló megjelenési formája az állandó kritizálás, vagy a céljaid megkérdőjelezése. De sokszor nem ennyire látványos, mi is történik valójában. Egy-egy viccesnek szánt megjegyzés, amitől összeugrik a gyomrod, a számodra fontos tevékenységek gátlása és leértékelése, vagy épp a te leértékelésed – ezek sokkal nagyobb hatással vannak ránk, mint hinnénk.

Ennek a másik alfaja az a típusú ember, aki egyszerűen csak negatív. Rossz híreket közöl, rossz dolgokról beszél, sopánkodik, minden miatt aggódik, és közben persze semmit nem tenne, hogy máshogy legyenek a dolgok. Az ilyen embereket nagyon nagy ívben el kell kerülni, mert automatikusan átveszed ezt a hullámhosszt (még ha csak kis mértékben is), és szép lassan te is egyre borúsabbnak látsz mindent.

Márpedig amit gondolunk, amit hiszünk, az határozza meg a valóságunkat. És ami fejben kialakul, az utána az anyagi világban, a kapcsolatainkban, a jövőnkben is megjelenik, legyen az jó, vagy rossz. Kerüld a negatív embereket, és különösen légy résen, amikor kritizálni, gyengíteni próbálnak.

Kattints a folytatásért >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva