Életmód

2010.09.09. 10:18

Barátság férfi és nő között?

Barátság? Remény? Kölcsönös várakozás? Férfiak a férfi-nő barátságról.

NANA.HU

Nincs köztünk semmi, csak barátok vagyunk – mondjuk gyakorta. Hiszen az ellenkező nemmel való folytonos küzdelemben ki lehetne jobban a segítségünkre, mint egy ellentáborba tartozó jó barát? Tedd a szívedre a kezed: még sosem fordult elő, hogy titkon jóval többet reméltél barátságnál? Vagy éppen a hirtelen pár nélkül maradt legjobb barátod iránt lobbantál szerelemre? Akkor mi volt ez korábban: barátság vagy kölcsönös várakozás? A Glamour magazin férfiakat kérdezett, ők hogyan vélekednek az ellenkező nemmel való barátkozásról.

Fontosak a tisztázott erőviszonyok

„Természetesen vannak nő barátaim. Szerintem elképzelhető a két nem közti baráti kapcsolat, bár a többség véleménye szerint egyáltalán nem lehetséges. Persze csak akkor megvalósítható, ha a szimpátia mellé nem társul nemi vonzalom. Ha mégis, még mindig kialakulhat a két fél között barátság, ha az „erőviszonyok” rendeződnek. Megesett már velem is, hogy többet akartunk egymástól, és mind a szerelem, mind a barátság elveszett. Egy nőnemű baráttal megbeszélhetem a gondjaimat, és nyugodtan megfogadhatom a tanácsait, hiszen ő érti a legjobban saját nemének gondolkodását, és rá tud világítani olyan dolgokra, amiket férfiként mi nem érthetünk.”
András (27 éves)

Néha a húgom, néha a nővérem, néha az anyám

„Nyugodtan kijelenthetem, hogy lassan hat éve a legjobb barátom nőnemű, aki most már anyuka és feleség. Naponta többször beszélünk telefonon, nagyon szoros a kötelék közöttünk, és mindennél többet jelentenek számomra a tanácsai. Néha olyan, mintha a húgom lenne, néha mintha a nővérem, néha a lányom, és néha ő az anyám. Mindenben kikérem a tanácsát, és meg is fogadom azokat. Akár az éjszaka közepén is fel merem csengetni, ha problémám van, soha nem ráz le. Persze ez fordítva is igaz, hiszen mindig számíthat rám. Ha a férje nem ér rá, és éjjel fáj a foga, elviszem őt a fogorvoshoz. Igaz, amióta anyuka, már nem járunk együtt bulizni, de ettől még ő maradt a legjobb barátom.”
Tamás (37 éves)

A nőkkel őszintén lehet beszélgetni

„A saját példám alapján állíthatom, hogy létezhet igaz és őszinte barátság nő és férfi között. Volt idő, amikor többet akartunk egymástól, de a kapcsolatunk ez után az időszak után is ugyanolyan maradt. Furcsának tartom, hogy a legtöbben úgy vannak ezzel: vagy barátság, vagy szerelem. Pedig szerintem az egyik következik a másikból. Kiküszöbölhető a probléma, ha a két fél közül egyik sem lépi át a bűvös határvonalat, és nem alakul ki testi kapcsolat. Így is kialakulhatnak életre szóló barátságok. Mivel két barát között már eleve kölcsönös szimpátiáról van szó, nagyon kell vigyázni. Ami viszont tény: a nőkkel őszintén lehet beszélgetni, megértők és sok esetben a tanácsaikat is érdemes megfogadni.”
Balázs (29 éves)

A többi véleményért kattints! >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva