Életmód

2010.09.14. 08:57

Fájdalmak a munkahelyen?

Ha ülőmunkát végzel, nagyon fontos, hogy időnként felkelj, sétálj egy kicsit és megnyújtsd az izmaidat. Összeállításunkban bemutatunk néhány olyan gyakorlatot, amit feltűnés nélkül el tudsz végezni a munkahelyeden.

NANA.HU

Reggeltől estig az íróasztal mögött ülsz? Talán nem is hitted volna, de az ilyen jellegű munkavégzés számtalan egészségügyi problémát idézhet elő, ha nem vigyázol.

Rossz testtartás és nyaki fájdalom
éles fejfájás

Éles fájdalom és bizsergés a végtagokban?
karod

Deréktáji kínok

A hátfájást leggyakrabban a rosszul beállított szék okozza. Addig kísérletezz a különböző lehetőségekkel, amíg meg nem találod a neked legkényelmesebbet! Ezzel meg se próbálj időt spórolni, a hátfájás okozta következményekkel sokkal többet veszíthetsz néhány percnél.
Ha sikerült eltalálni a megfelelő beállítást, nem árt, ha naponta pár percet rászánsz egy kis tornára! Nem kell bonyolult mozdulatsorokra gondolni, idézd fel, milyen bemelegítő gyakorlatokat csináltatok az iskolában! Végezz törzskörzést, dőlj előre-hátra, majd csinálj pár nyújtó gyakorlatot. A derekad hálás lesz érte.

Olvasd tovább a lazítási praktikákat!>>

NANA.HU -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva