Életmód

2010.09.25. 09:42

Ne legyen áldozat!

Gyakran előfordul, hogy félsz egyedül az utcán? Jobb, ha egy esetleges támadás felkészülten ér, mint hogy a szőnyeg alá söpörd a félelmedet.

Nana.hu

Addig érezheti magát szerencsésnek, amíg nem volt szüksége arra, hogy megvédje magad. Nem árulunk el sokat azzal, hogy teljesen kiszámíthatatlan, mikor lesz mégis szüksége arra, hogy észnél legyen és támadólag kelljen fellépnie. Akár az utcán kötnek önbe, akár egy szórakozóhelyen kell egy részeg alaktól megszabadulnia, az alábbi technikák elsajátítása segít majd abban, hogy ne érezze teljesen védtelennek magát.

Molesztálja egy igazi ősbunkó, akinél már a durva szó sem használ? Egy váratlan mozdulattal kinyújtott ujjakkal marjon az arcába! Igyekezzen azért nem kinyomni a szemét. Ha ügyes, így könnyen nyerhet pár másodpercet, hogy eltűnjön a szeme elől.

Hátulról kapja el és úgy ejti csapdába? Általában ez az egyik legrosszabb helyzet, de még így is számos lehetőség akad arra, hogy megszabaduljunk tőle. Amilyen erősen csak tud, könyököljön bele az ágyékába vagy a gyomrába! Ha szükséges, egy jól irányzott hátra-felfele mozdulattal vágjon akkorát az állkapcsába könyökkel, amekkorát csak tud. Ettől valószínűleg egy kicsit megszédül és kiszabadulhat a fogságból.

A meglepetés erejével a szemből érkező támadást is ki lehet védeni egy jól irányzott rúgással. Próbálja meg eltalálni a térdét vagy a sípcsontját, ezek mindenkinél gyenge pontok.

Növelné a biztonságérzeted? Az egyik legalapvetőbb legális fegyver, amit magadnál tarthat, az a gázspray. A szakértők szerint érdemes ezen belül is a paprikaspray-t beszerezni, ennek a legjobb a hatása. Mindenképp hasznos, ha beszerez egy ilyet. Gázspray bármely vadász- vagy fegyverboltban kapható, az ára típustól függően 1000-3000 Ft között mozog.

Ha pedig már megvette a spray-t, nagyon fontos, hogy mindig kéznél legyen! Ügyeljen arra, hogy sose a táskádban tartsd, mert ha használnod kell majd, nem lesz rá időd, hogy megkeresse. Kis méretének köszönhetően zsebben is hordható, de akár a markában is tarthatja. Támadás esetén erősen tartsa a kezében, hogy ne tudják kiütni belőle és célozzon a támadód arcába! Ha a szemébe megy és belélegzi a gázt, nyert ügye van, el tud menekülni.

A gáz-riasztó fegyverek birtoklása már kevésbé megy egyszerűen, de egy kis utánajárást megér a biztonságunk.

A procedúra elkezdése előtt mindenképp látogassunk ki egy lőpályára, ahol megtanítanak minket a fegyver helyes használatára. Előképzettség nélkül semmiképp se vágjunk bele a fegyvervásárlásba, mert e tudás nélkül nem fogjuk tudni hatékonyan megvédeni magunkat.

Ha már otthonosan mozgunk a pisztoly helyes használatában, látogassunk el egy fegyverboltba, ahol az eladó segítségével kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt. Érdemes ahhoz hasonló típust és méretet választani, amivel a legjobban bántunk a lőpályán. Hogy ez forgó-vagy maroktáras, kisebb vagy nagyobb méretű lesz, egyénfüggő. A gáz-riasztó fegyverekbe kapható a gázspray-ből ismert paprikatöltény, amely az egyik legnépszerűbb és leghatásosabb lövedék manapság.

Ha megvan a legújabb szerzeményünk, az első út a lakóhely szerinti illetékes rendőrkapitánysághoz vezessen, ahol engedélyt kell igényelnünk. Amíg ezt nem kapjuk meg, addig a vásárolt fegyvert elcsomagolva kell tárolni, külön a lőszerektől.

A kérelem kitöltése után körülbelül 2-3 héttel egy bankkártya méretű, névre szóló fegyverviselési engedélyt kapunk, amit mindig tartsunk magunknál.

A fentebbi megoldásoktól számtalan nő irtózik, sokan úgy vélik, egy riasztó fegyverrel magukhoz vonzzák a bajt. Jobb, ha mindenki tudatosítja magában, senki sem a megelőző intézkedésekkel fogja maga ellen fordítani a sorsot.

Aki végképp képtelennek érzi magát arra, hogy megtanuljon fegyvert használni, annak sem kell elkeserednie, számtalan remek harcművészet van, aminek az önvédelem szerves része.

Ne féljünk megvédeni magunkat és ha kell, a saját testi épségünkért okozzunk fájdalmat támadónknak.

Mit mond a Btk.? Íme a válasz >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva