Életmód

2010.09.06. 09:48

Szörnyetegek vagy csak őrültek?

Szörnyekké váltak, csak hogy felhívják magukra az emberek figyelmét, de csodálat helyett többnyire undorral és félelemmel találkoznak. A világ tíz legrémisztőbb embere.

NANA.HU

Néhány évvel ezelőtt itthon is hatalmas divat volt a testékszerek minden formája, majd pár év alatt a lyuggatási láz alább hagyott. Később jött a tetkókorszak, ennek utóhullámai még ma is érezhetőek de talán már kevesebben varratják ki magukat csak a divat kedvéért. Testékszerek és tetoválások ettől függetlenül valószínűleg a magyar lakosság majd minden harmadik tagján található – bár erről még nem készült reprezentatív felmérés.



A legtöbben megállnak egy vagy két motívumnál, ékszernél, gyakran azonban az érintetteket elkapja a tetoválásfüggőség, és szinte alig bírnak leállni. Igen, beszélhetünk tetoválásfüggőségről akkor, ha valaki időről-időre úgy érzi, újabb festett motívumot akar magára tetetni. A piercingekkel ellentétben azonban a tetoválásoktól szinte lehetetlen később megszabadulni. (Bár a testékszerek is tudnak akkora heget hagyni a bőrön, ami sosem múlik el.)

Nézd meg a sokkoló galériát! >>>

Vérmérséklettől és empatikus készségtől függően azt még bárki elfogadhatja, hogy van akinek rajzok és ékszerek nélkül, másnak meg azokkal együtt tetszik a teste. Normális ember azonban valószínűleg sosem fogja megérteni, hogy a világ legjobban tetovált, vagy legtöbb piercinget viselő emberei miért vetemedtek testük ilyen mértékű eltorzítására. Az még érthető, ha valakinek annyira megtetszenek például a jakuza tetoválások, hogy pénzt, időt és saját bőrét nem kímélve magának is rajzoltat egyet. De vajon mi késztet egy fiatal férfit arra, hogy halálfejjé tetováltassa saját arcát, vagy egy nőt arra, hatalmas implantátumok beültetésével és fogainak lecsiszoltatásával macska-szerűvé műttesse arcát? Érthetetlen.

A világ tíz legrémisztőbb tetovált avagy piercingelt embere valószínűleg mind orvosi eset. Kiváltképp, mert a tükörbe nézve vélhetően mind szépnek is gondolja magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva