Életmód

2010.10.21. 14:13

A nők menzeszórája hűséges

A női ciklus ingadozik, mint a nő maga. Hol késik, hol meg váratlanul előreugrik. A nők idővel tapasztaltabbá válnak ebben is, de hosszú évekig tanácstalanok és félnek tőle. Főleg a terhesség miatt.

Dr. Tóth Emese - orvos, szexológus

Gyakori kérdések

- A menstruáció alatt teherbe eshetek-e és mekkora az esélye? A menstruációm ilyenkor is folytatódik?

- A menstruációm 5 nappal hamarabb jött meg, én még így soha nem jártam. Később jelentkezett már máskor is, de hamarabb soha. Ez jelentheti azt hogy terhes vagyok?

Természetes és egészséges

A női szervezetnek saját, egyedi ciklusa van. Ez jellemző a nőkre általában, ezért a nők körülbelül 28-30 napos ciklusával lehet számolni általában. Ezen belül még jellemzőbbé válik, ha egy konkrét személyről van szó. Julinak mindig 28 napos, Déliának 30-31 naponta szokásos ugyanez és Erikának jellemzően 27-30 között bárhol lehet. Ez még mindig követhető, tervezhető és ők nem hormonális fogamzásgátlóval védekeznek, ezért a ciklusuk természetes, saját ütemű.



A ritmust a saját életük adja, a saját gyakorlatuk, a megvalósult élvezetük. Előre megérzik, hogy mikor számíthatnak a következő időszakra a cikluson belül, naptár nélkül is. Nem félnek tőle, hanem érzik és megértik. Ez a nő legfontosabb tudása az életben, amiben megelőzi a férfit. A nőket például ezért érdemes intuícióik használhatósága szerint elhelyezni a munkahelyi feladatokban. Az öntudatlan viselkedése megmutatja a tárgyalópartner valódi szándékait és a helyzet sebezhető pontjait. Markerként viselkedik, amiről ő maga nem tud. Ha egy nő kiborul, akkor ott nemcsak nála van gáz, hanem érdemes nagyobb területen is körülnézni, hogy ezt mi válthatta ki.

A cikk folytatása >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva