Életmód

2010.10.26. 09:23

Küldd elvonóra a főnököt!

Rossz szemmel néz rád, ha hat előtt hazamész?

NANA.HU

Akár péntek délután is nyugodt szívvel a kezedbe nyom egy hatalmas aktát, hogy hétfőre nézd át? Akkor a főnököd bizony munkamániás - és ez nemcsak neki, neked is kellemetlen.

 

Hiánypótlás

Ha valaki keményen dolgozik, azzal még nincs semmi baj. Ha azonban a sok munka már függőséggé válik, számos problémával kell szembenézni. A munkamániásoknak ugyanis nemcsak társas kapcsolataikban lesznek gondjaik, hanem az idő előrehaladtával konkrét betegségek is utolérhetik őket. Először a családi és a baráti kapcsolataik mennek tönkre, később pedig már szív- és egyéb érrendszeri problémák is jelentkezhetnek náluk. Alapvetően kétfajta ember sorolható a munkaalkoholisták csoportjába: az egyiket erős személyes késztetés vezérli, és szinte lubickol az állandóan pörgő munkahelyi életben, a másik pedig, amikor valaki úgy érzi, hogy környezete kényszeríti a munkaalkoholizmusra. Az első esetben nagyon erős a munkához kötő motiváció, mely gyakran pótlást jelent, és azt feltételezi, hogy valami hiányzik az életéből.

Hogy lesz valaki függő?

Egy munkaalkoholistának minden más tevékenységét is a munka határozza meg. Ha a felettesed őrjítő tempót diktál, és elvárja, hogy munkaidőn kívül is mindig a rendelkezésére állj, hogy feláldozz mindent, akár a szabadidődet is a munka érdekében, akkor sem szabad az ő feltételei szerint élned...

A cikk folytatása >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva