Életmód

2010.10.21. 09:45

Top 10: A világ legkülönlegesebb utcái

Optikai csalódások, hajmeresztő méretek, zavarba ejtő irányok tarkítják e nem mindennapi összeállítást.

NANA.HU

Mi lehet olyan érdekes néhány utcában, hogy érdemes legyen kizárólag róluk egy egész cikket írni? Nem is gondolnád! Kicsiny, de túlnépesedett világunkban annyi érdekesség és látnivaló van, hogy nem győz az ember ámulni. Még az olyan hétköznapi dolgok is lehetnek meghökkentőek, mint néhány utca. Hogy miért? Mert például számos olyan út van a világon, ahol a guruló tárgyak fittyet hányva a gravitációra, egyszerűen felfelé gurulnak.



Vagy mert van olyan út, aminek az elejétől indulva összesen 15 országon kell átutaznod ahhoz, hogy a végére érj! És természetesen a leghosszabb mellett ott a legkisebb is, amely mindössze egy ház sarkát teszi ki, mégis külön utcanevet kapott. A legkeskenyebb utcában nem fér el két ember egymás mellett, a legszélesebben pedig szinte képtelenség épségben átkelni. De akad olyan meredek utca is e bolygón, ahol nyaranta rendre lecsúszott a forró aszfalt az útról, ezért betonnal kellett beborítani azt.

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Nézd meg, melyek a világ legkülönlegesebb utcái!
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva