Életmód

2010.11.03. 09:34

A 8 leggyakoribb sminkkatasztrófa

Még a leggyakorlottabbak is képesek elkövetni hibákat, ha sminkelésről van szó.

Horváth Rea

Egy rosszul sikerült ecsetvonás vagy egy picivel több festék akár igen kínos perceket is szerezhet, ha figyelmetlenek vagyunk.

Ennek kiküszöbölésére most jöjjön a nyolc leggyakrabban elkövetett baki, amit ezután te is könnyedén elkerülhetsz majd!

Vigyázz a póklábakkal

Az leggyakrabban elkövetett sminkbakik egyike a túl vastag szempilla, melyet más néven póklábnak is hívnak. Ez főként akkor alakul ki, ha túl sok szempillaspirál réteget viszünk fel vagy rossz minőségű műszempillákat használunk. Hogy elkerüld ezt a hatást, maximum két réteg festéket tegyél csak fel, ha ezáltal nem lesznek elég hosszúak a szempilláid, nyugodtan vesd be a szempillagöndörítőt is.

Ne légy foltos

A gúnyosan panda vagy mosómedve szemeknek nevezett vastag fekete kontúr a szem körül csakis az állatokon áll jól, mindenki más úgy néz ki vele, mintha mindenfelé elfolyt volna a szemfesték vagy a szemhéjtust. Ezt megelőzheted, ha csak vékonyan keretezed a szemeidet a szemceruzával, ha pedig egy bulis estén füstös szemekre vágysz, lehetőleg vízálló szempillaspirált és tartós festékeket válassz.

A cikk folytatása >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva