Életmód

2010.11.05. 10:04

Ne hazudj magadnak!

Mondogattál már valamit olyan sokszor, hogy a végén magad is elhitted?

BAMA

Lássuk, a fejedben kavargó gondolatoknak mennyi a valóságalapja!

„Soha nincs időm semmire”
Annyira rohansz a munkahelyedre, bevásárolni, a barátaidhoz vagy éppen a világot megmenteni, hogy még egy lábgyantára sincs időd? Valószínűleg azért nem teljesen úgy telnek a napjaid, hogy sosincs elég időd semmire. Ez az állandó rohanás nem jelent mást, mint hogy nem szánsz elég időt fontosnak hitt dolgokra.



Programozd át az agyadat!
Próbálj meg pontos időbeosztást készíteni. Jelölj ki határidőt minden apró dologra, amit még kéne csinálnod. Amikor lejárt az idő, amit éppen arra a feladatra szántál, állj fel, és kezdd el a következő feladatot. Hamarosan megszokod, hogy bizonyos dolgokra csak adott mennyiségű időd van. Mindig adj magadnak egy ötperces szünetet is, és gondolj arra, hogy most éppen relaxálsz.



„Csak barátok vagyunk”
Minél jobban húznak a barátnőid a „legjobb barátodhoz” fűződő viszonyoddal, te annál nagyobb zavarba jössz, és erős gesztikulálások közepette azt bizonygatod, hogy a kapcsolatotok csak és kizárólag plátói. Ez tipikus védekező mechanizmus. Azt bizonygatni magadnak, hogy neked nem tetszik valaki, miközben igen, csak egy módja annak, hogy megóvd magad a csalódástól.

Programozd át az agyadat!
Először is tisztázd magadban, tetszik-e a srác annyira, hogy veszélyeztesd a barátságotokat. Talán ő nem úgy reagál a közeledésedre, ahogy elvárnád, és ezután nagyon nehéz visszatáncolni a „barátok vagyunk” kategóriába. Inkább keress egy közös ismerőst, aki kiderítheti, mi a helyzet a kiszemelt áldozat érzelmeivel. És ha a szerelem mégis egyoldalú marad? Gondolj arra, milyen szerencsés ember vagy, hogy egyáltalán jelen van az életedben.

A cikk folytatása >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva