Életmód

2010.12.05. 09:00

5 perces krimi: Szélhámosok egyeteme

John ismét feltételesen került szabadlábra, mégsem gondolta egészen komolyan, hogy tartózkodik az újabb bűncselekménytől. Csak azt tudta, hogy jobban kell ügyelnie, hogy elkerülje a lebukást.

NANA.hu

Otthon a vastag porréteg alatt érdekes levél várta: „Elég volt a börtönből? Ha módszereinket alkalmazza, biztos az örök szabadság! Jelentkezzen még ma a szélhámosok egyetemére! A felvételi beszélgetésre hozza magával az érettségi bizonyítványát.” John baráti ugratásra gyanakodott volna, ha lettek volna barátai. Így azonban érdeklődéssel hívta fel a megadott mobilszámot…

<billboard>Két nap múlva csengetett az elegáns villa bejáratánál. Egyre növekvő kíváncsisággal várta a fejleményeket. Középkorú, professzoros külsejű férfi nyitott ajtót. Sportos inget és zakót, világos nadrágot viselt, bizonyítva, hogy a bizalom megnyeréséhez nem feltétlenül szükséges a legdrágább öltöny. Amikor John bemutatta a kért bizonyítványt, a „professzor” elégedetten állapította meg, hogy szinte teljesen igazinak látszik:

– Tudja, uram, aki két nap alatt nem tud egy jó minőségű bizonyítványt szerezni, annak nincs helye a tanintézetünk falai között. Nyelvvizsgapapírt nem kérünk, mert nem akartuk túl alacsonyra tenni a nívót.
A beszélgetésből hamar kiderült, hogy az egyetem oktatószemélyzete mindössze négy főből áll. A már megismert úron kívül – aki a rektor, a dékáni hivatal összes munkatársa és előadó is volt egy személyben – egy házasságszédelgő, egy szabadlábon lévő pilótajáték-szervező és egy politikus szerepelt az előadók listáján.

A cikk itt folytatódik >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva