2017.09.05. 12:29
Itt van az ősz, itt vannak az ínycsiklandozó szilvás sütemények
Ahogy hűvösebbre fordul az idő, egyre inkább kívánjuk a teltebb ízeket.
Köszöntsük pompás szilvás süteményekkel az ősz első hónapját! Most egy gyömbéres szilvatortát mutatunk a Fanny Konyha szeptemberi számából, amely mandulaliszttel készül.
Gyömbéres szilvatorta mandulaliszttel
Hozzávalók (8 szelethez):
150 g vaj + a formához
90 g barna cukor
2 db tojás
½ tk szódabikarbóna
1 ½ tk őrölt gyömbér
só
160 g mandulaliszt
8 db nagyobb szilva
60 g mandulapehely
1. A vajat keverjük habosra a barna cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd forgassunk bele 150 g, a szódabikarbónával, a gyömbérrel és 1 csipet sóval elvegyített mandulalisztet is. Simítsuk a masszát kivajazott, a maradék mandulaliszttel megszórt, 18 cm-es, kapcsos tortaformába. A tetejét rakjuk ki a kimagozott szilvákkal a képen látható módon, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával.
2. Süssük készre a 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt. Mielőtt kivennénk a formából, pihentessük benne legalább 15 percig a tortát.
Elkészítési idő: 75 perc
Egy szelet: 400 kcal
Borítókép: Shutterstock