2017.09.13. 10:11
Vacsora hektikus napokra: csőben sült csirke
Ha sürget az idő, de éhes a család, itt a tökéletes recept.
Elkezdődött az iskola, lassan minden gyerekes családban visszaáll a nyár előtti rend. A szürke hétköznapokba nem egyszerű belerázódni, de egy könnyű recept sokat segíthet a dolgon – és legalább a vacsora miatt nem fáj majd a fejünk.
A Fanny magazin ötletét imádni fogja a család, a csőben sült csirkét alig félóra alatt össze lehet dobni, utána már szépen megsül magától – addig pedig a gyerekek elmesélhetik, mi volt az iskolában.
Hozzávalók (4 személyre):
400 g burgonya
só
600 g csirkemell filé
4-6 ek olívaolaj
bors
250 ml cukrozatlan habtejszín
1-2 gerezd fokhagyma
1 A krumplit hámozzuk meg, karikázzuk fel. Főzzük félpuhára sós vízben. Ezután szűrjük és csepegtessük le. A húst mossuk meg, vágjuk falatnyi darabokra.
2 Forrósítsuk fel az olívaolajat, majd pirítsuk rajta húsdarabokat aranyszínűre. Ezután sózzuk és borsozzuk meg. Kanalazzuk tűzálló tálba. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a krumpli karikákat is.
3 Forraljuk fel a tejszínt, adjuk hozzá a meghámozott és összezúzott fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk meg és főzzük addig, míg kissé be nem sűrűsödik. Locsoljuk a csirkefalatokra, rendezzük el rajta a krumplit, majd süssük az egészet 180 fokos sütőben 25-30 percig.
Elkészítési idő: 65 perc
Egy adag: 250 kcal