2017.11.26. 15:54
Kiadós vacsora az egész családnak: citromos-krumplis csirkefalatok
Egyszerű egytálétel, amely másnap is tökéletes ebéd.
Forrás: Shutterstock.com
Fotó: George Rudy
Ha nem akarunk sokat vacakolni a vacsorával, de mégis valami finomat ennénk, tökéletes lesz a Fanny csirkés receptje. Amíg a néhány hozzávaló szépen összesül a sütőben, mi nyugodtan foglalkozhatunk azzal, ami igazán fontos: a családdal.
Hozzávalók (4 személyre):
250 ml tej
250 ml főzőtejszín
1 tasak csirkekrém leves
1 kg burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
500 csirkemell filé
só
frissen őrölt bors
1 db biocitrom
1 Melegítsük meg a tejet és a tejszínt. Adjuk hozzá a levesport és keverjük simára. Főzzük addig, míg kissé be nem sűrűsödik. Tegyük félre.
2 A krumplit hámozzuk meg, karikázzuk fel. A kétféle hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel. A húst mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk falatnyi darabokra. Forgassuk össze az előkészített alapanyagokat kevés sóval, borssal és a levessel.
3 Terítsük a keveréket tűzálló tálba, fedjük le alufóliával. Rendezzük el rajta a megmosott és felcikkezett citromot. Fedjük le alufóliával, majd süssük 220 fokos sütőben 50 percig. Végül távolítsuk el a fóliát és süssük az egészet aranyszínűre.
75 perc
Egy adag: 600 kcal