Szavazási eredmény

2021.12.09. 11:00

Az adventi vásárok ízei közül a forralt bor olvasóink kedvence

Címkék#advent

A forralt bor azon kívül, hogy finom, a hidegtől is óv, ami jól jöhet, amikor a decemberi hidegben sétálva gyönyörködünk az adventi vásár többi csodájában.

Forrás: Shutterstock

Minden évben számtalan finomság várja azokat, akik kilátogatnak az adventi vásárokra. De úgy tűnik, az ünnepi ételekkel szemben olvasóink inkább az ízletes forralt bort preferálják. A szavazók 50 százaléka gondolja úgy, hogy a karácsonyi készülődés ezen részéhez ez a szívet melengető ital passzol a leginkább. Nem is csoda, hiszen amellett, hogy a jól elkészített forralt bor nagyon finom, az illata is lenyűgöző.

A magunk készítette forralt borral pedig otthon is könnyen felidézhetjük az adventi vásárok hangulatát.

Nagy népszerűségnek örvend továbbá a kürtőskalács is. Olvasóink 23 százaléka szerint ez a hagyományos magyar különlegesség a legjobb a vásári finomságok közül. A parázs fölött forgatott süteményt pedig megtalálni sem nehéz, elég csak menni az orrunk után. A frissen sült kürtőskalács illata ugyanis már messziről hívogatja a vásárlókat. Így már csak azt kell kitalálnunk, amíg az árushoz érünk, hogy milyen ízesítéssel kérjük.

A legelterjedtebb kürtőskalács a cukorral kevert fahéjas, de kérhetjük kakaós, diós, mogyorós, mákos vagy vaníliás változatban is.

Mielőtt azonban megtömnénk a hasunkat édességgel, érdemes körbenézni az árusoknál a főételek között is. Olvasóink 21 százaléka szerint magyar embernek sült kolbász és véres hurka dukál. Miután pedig egy karéj kenyérrel tisztára töröltük a tányérunkat, a roppanó és laktató ebédből biztos nyerünk energiát ahhoz, hogy az egész családnak vadásszunk ajándékot az adventi vásár forgatagában. 

Érdemes a sült kolbászt és a véres hurkát a hóesésben, ünnepi zenével a háttérben, egy kellemes sétával ledolgozni.

De ne feledkezzünk meg a téli fagyiról, olvasóink 6 százalékának kedvencéről sem. Bár ízében túl sok hasonlóságot nem mutat ez az ikonikus retro édesség a hagyományos nyári gombócokkal, megvan a maga varázsa. Ráadásul a téli fagyi sosem csöpög, és még az ára is baráti. Ha pedig végül erre az édességre esik a választásunk, biztos eszünkbe jut majd egy kedves gyerekkori emlék, amely felmelegít minket a decemberi hidegben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva