Ezotéria

2009.03.31. 06:45

Elektroszmog ellen: rézlepedő

A réz hiánya számos bajt okozhat: vérszegénységet, vérnyomás-problémákat, keringési zavarokat, csontritkulást, gerincproblémákat, reumás és ízületi fájdalmakat, idő előtti őszülést és hajhullást, magas koleszterinszintet, fejfájást, álmatlanságot és fáradtságot.

Bors Edit

Szabadidőnk legnagyobb részét az ágyunkban töltjük, aminek az a közismert tény ad különös jelentőséget, hogy a nappali energiavesztés után mindannyian az alvás során „töltjük fel” magunkat. Ha a folyamatot bármilyen testi, vagy lelki eredetű ok zavarja, a „töltés” elégtelen lesz, és ez előbb-utóbb károsítani fogja szervezetünket.

Kinek ajánlják?

Azoknak, akik feszülten alszanak, komoly segítséget nyújthat a rézlepedő. Egyrészt, mert a réz bizonyítottan oldja az izom- és érgörcsöt, másrészt mert jelenléte időben megnyújtja és fokozza az alvás mély periódusára jellemző úgynevezett REM-fázist. Ez pedig azt jelenti, hogy a lepedő használója mélyebben alszik, és a felgyülemlett stressztől megszabadulva kipihentebben ébred. Mind emellett a rézlepedő az ágy környékén jelen lévő, úgynevezett káros geopatikus terhelés alól is felszabadítja testünket.

Az elektroszmog ellen

Az elektronika a maga számos áldása mellett gondokat is – egyebek közt egészségügyieket – hoz magával. S mert hétköznapjaink már-már a túlelektronizáltság jegyében telnek, nem elhanyagolható tény, hogy a réztextil a nagyfrekvenciás sugárzást is hatékonyan árnyékolja. Így jó szolgálatot tehet mindazoknak, akik számítógépek, mobiltelefonok és egyéb készülékek erdejében, netán távközlési adótornyok, nagyfeszültségű távvezetékek árnyékában élnek, vagy dolgoznak. Rézből ugyanis nemcsak lepedő, hanem trikó is készül, éppen azok számára, akik napjaik nagy részét elektronikus „sugárzók” közelében töltik.

Ne dobd ki!

Az évek során elhasználódott rézlepedő kisebb, ép darabjait is felhasználhatjuk. Készülhet belőlük fej- és derékpánt, kendő, fásli, vagy csuklópánt (ilyenek természetesen készen is kaphatók), de szőnyegünk – s ott is különösen lábunk megszokott helye – alá téve kivédhetjük velük a káros sugárzásokat.
A kutyaház alá fektethetve azt tapasztaljuk, hogy kedvencünk kifejezetten élvezi a réz jótékony hatását, ám a macskák többnyire kerülik a „rezes” helyeket. A megmentett darabokat medencék vizének csírátlanítására is használhatjuk, s ha az esővíz-gyűjtő hordóba dobjuk, azzal csökkenthetjük a víz poshadását.

Meg fogok gyógyulni! >>>

Migrénháború >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva