Ezotéria

2009.03.13. 06:26

Vénusz a horoszkópházakban

Horoszkópunkban a Vénusz jelzi, hogy miként teremtünk kapcsolatokat, mit gondolunk értékesnek, mit látunk szépnek, mi szerez örömöt számunkra, vannak-e művészi hajlamaink. Férfiak születési képletében a nőkhöz való viszony minőségét testesíti meg, női képletben a szülött nőiségét, szexuális ösztönvilágát, érzékiségét jeleníti meg. A bolygó házhelyzete pedig megmutatja mindennek az érvényesülési területét.

L. Zs.

I. ház

Ha a Vénusz az I. házban áll, a személyiség érzelmi töltéssel telítődik. Keresi a harmóniát, szereti, ha szeretik, és ő is szerethet. Vonzó, sármos az illető, szép, kedves, és erotikus kisugárzása van. Megnyerő egyéniség művészi adottságokkal. Sokat ad a külső megjelenésre. Diszharmonikus állásnál jellemzőek a könnyelmű kalandok, a szórakozás hajszolása.

2. ház

A szülött számára fontosak az ingóságok, vonzódik a pénzhez, szereti szórni is azt. Előfordulhat, hogy pénzre váltja a tehetségét. Olyan területen dolgozhat, amely a szépséggel, divattal, vagy a pénzzel foglalkozik, jellemző a művészi tehetség és az üzleti érzék is. Negatív fényszögeknél pazarlás, a tehetség elfecsérlése, anyagi veszteség jelentkezhet. Késhet a vágyak beteljesülése.

3. ház

Az illető környezetében törekszik a harmóniára, érzelmi kapcsolata van a testvéreivel. Vidám, derűs, kommunikatív alkat, jó írói és szónoki képességek, művészi tehetség jellemzi. Jó modorú, beszéde választékos. Barátságos, igazi társasági lény. Szereti a szellemi kihívásokat. Diszharmonikus állásnál hajlamos a lustaságra, a könnyelműségre, a felületességre.

IV. ház

A szülött családjában fontosak az érzelmek. Hangulata szempontjából meghatározó az otthon kényelme. Örökölt művészi hajlama lehet, életében megjelenhet az ingatlanüzlet lehetősége. Harmonikus állás kellemes, szép otthont, nyugodt, békés öregkort jelez. Nehéz fényszögek gondokat, sivár érzelmeket mutatnak az otthonban, felmerülhet a magányos, szomorú életvég.

5. ház

A Vénusz itt jól érzi magát. Kiteljesedhet az érzelmekben és a vágyakban, csábítóan hat a másik nemre. A szülöttnek tehetsége van a művészetekhez és a divattal kapcsolatos pályákhoz. Szeret szórakozni, szerencsés a szerelmi élete, üzleti sikereket érhet el, eredményes lehet a szerencsejátékokban. Diszharmonikus aspektus állhatatlanságot mutat a szerelemben, és problémákat az anyasággal kapcsolatban.

6. ház

Az egyénnek jó a kapcsolata a munkatársaival, főleg a nőkkel. Érzelmileg elkötelezett a munka iránt. Harmonikus állás jó egészséget, munkában való sikert, a beosztottakkal kellemes kapcsolatot jelez. Diszharmonikus fényszögek túlzott aggodalmat és önsajnálatot, kedvezőtlen munkahelyet, vénuszi betegségeket (pl. nőgyógyászati terület, vesék) mutatnak.

VII. ház

Ez az állás szoros érzelmi kapcsolatot jelez a házasságban, ugyanakkor az illető kapcsolataiban fontos szerepet játszik a külsőség. Pozitív fényszögek kedvező és anyagilag szerencsés üzleti vállalkozásokat, sikeresen végződő pereket mutatnak. A negatív fényszögek azonban rossz párválasztást, nehéz házasságot, rosszul sikerült társulásokat, vesztes pereket jelezhetnek.

8. ház

A szülött elfojtja érzelmeit, és nem tudja elhinni, hogy önmagáért szeretik. Előfordulhatnak titkos szerelmi kapcsolatok. Szexuális élete vagy kiemelkedő, vagy teljesen problematikus. Az illető könnyen válik féltékennyé vagy titkolózóvá. Anyagi gyarapodás következhet be örökség vagy házasság útján. Diszharmonikus aspektusok szerelmi csalódást, érzelmi kríziseket, anyagi kiszolgáltatottságot mutathatnak.

9. ház

Ez az állás kedvező a távoli utazások szempontjából. A szülött keresi azokat az erkölcsi értékeket, amelyek fontosak lehetnek a számára. Kifinomult szellemi életet él, nagy utazásokon vesz részt, művészi és irodalmi hajlama van, sikeresen szerezhet felsőfokú képzettséget. Felmerül a külföldi partner lehetősége. Negatív fényszögek zavaros világnézetet, utazással kapcsolatos gondokat jelezhetnek.

X. ház

A szülött a hivatás terén nagy hatással van környezetére. Fontos számára a siker, a rang, az emelkedés, a népszerűség. Általában sikeres karrier, a hivatás területén való előrejutás jellemzi. Mutathatja az anyával való jó kapcsolatot is, illetve a szépség általi elismertséget. Diszharmonikus állásnál az illetőt sikertelenségek érhetik könnyelműsége miatt.

11. ház

Ebben a házban a Vénusz azt jelzi, hogy a személyiség vágyorientált. Fontosnak tartja a barátokat, számít a segítségükre, támogatásukra. Igazi társas lény. Alapítványokat, szervezeteket hozhat létre, amelyek kapcsolódnak a nőkhöz, a szépséghez. Harmonikus állásnál sok jó barátja van, népszerű személyiség, tervei, vágyai teljesülnek. Diszharmonikus aspektusok barátok miatti csalódást és sikertelenséget mutathatnak.

12. ház

A szülött nehezen tudja kimutatni érzelmeit, elfojtja őket. Félénk, visszahúzódó, szereti az egyedüllétet, amitől ugyanakkor szenved. Érzelmileg kiszolgáltatott lehet. Vonzódik az ezotériához, alkalmas az egészségügyi intézményekben végzett önzetlen munkára. Diszharmonikus fényszögek titkos viszonyok, szerelmi csalódások, krónikus vénuszi betegségek lehetőségét mutatják.

Képes virágterápia >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva