Ezotéria

2009.04.01. 06:19

Számítsd ki és értelmezd a horoszkópod vészpontjait!

Kedves Olvasóink! Az alábbiakban szeretnénk a rendelkezésükre bocsátani egy ingyen letölthető, horoszkóp készítő programot, valamint a hozzá kapcsolódó értelmezéseket mind a 12 jegyre. Kérdésekre a szerző, Kozma Szilárd, családasztrológus válaszol.

Kozma Szilárd

Az asztrológiai napjegyek értelmezésében, illetve a napjegy által megtestesített erőterekkel kapcsolatos karmák értelmezésében és az asztrológiai karakterológiában két probléma merül fel, amit azok is elkövetnek, akik a bolygók és a konstellációk spirituális, mentális és pszichés hatását tanulmányozva a hatás-axióma alapján kidolgozott, pragmatikus (jóslásos) asztrológia követői, és azok is, akik az asztrológiát, mint spirituális karakterológiát kezelő úgynevezett tradicionális asztrológia tudósai. 

Az egyik hiba az, hogy a nap pályájának 12 asztrológiai konstellációját nem úgy kezelik, mint a megváltódás (kiegyenlítődés) életfeladatai előtt álló személyi tudatok összetevőinek a materiális térképrendszerét kezelik. Vagyis: nem mint olyan materiális referencia-rendszert, amelynek az időszeletekre bontott állapotaiból (asztrológiai momentumaiból) vissza lehet következtetni az embert (is) létrehozó világerők és egyetemes törvények időbeni viszonyrendszerére. Arra az egyetemes spirituális és kauzális viszonyrendszerre, amelynek a bélyege óhatatlanul megjelenik (Hatáselmélet szerint: rányomja bélyegét) egy-egy-egy idő-fázisban megszülető személy spirituális és kauzális struktúrájában.  

I. Az első tévedés tehát abban áll, hogy mind a jósoló, mind a misztikus asztrológusok, nem(!) mint az egyetemes teremtés második mozzanatának megfelelő spirituális dimenzióban létező, jellegzetes teremtési – teremtői, morfogenetikus erőtereknek a fizikai és pszichikai (asztrális) megjelenési formáit értelmezik. Hanem közvetlen „égi hatások” (fizikai és pszichikai, meg józan ésszel megmagyarázhatatlan misztikus sors-hatások) forrásaiként, vagy egyszerű, spirituális-öntudati változást (fejlődést) csak a saját rendszerén belül lehetővé tevő, determinisztikus (és dogmatikus) karakterológiai térképrendszerként kezelik. Az tehát, ami mindkét asztrológiai valóság-értelmezésből hiányzik, az éppen a sors-meghatározódásoknak az asztrológiai tudatosítása által, annak segítségével, lehetővé tett közvetlen fejlődési és sors-megoldási, sorsfeloldási lehetőség. Mindkettő azt állítja, hogy a személy, bármit is tenne, az ő egyéni misztikus (karmikus) alap-meghatározódásai által, vagy a spirituális karakterológiai meghatározódásai által, ki van szolgáltatva misztikus módon, a rá közvetlen hatást gyakorló konstelláció-változások hatásainak, amely „kedvező”, vagy „kedvezőtlen” változásokat csak a jósló asztrológus tud fel fedni számára. Illetve, hogy az egyén ki van szolgáltatva az un. vele született spirituális-karakteri determinációinak, amelyek az idő teltével, mind jobban érvényesítik, mintegy belülről kifelé a karmikus hatásaikat. Mindkettő figyelmen kívül hagyja tehát azt a kiegyenlítődési (megváltódási) szükségszerűséget (Az Egyetemes megváltás törvényét),
amely mind az egyetemes létezés összes dimenziójának az összes elemében éppen úgy jelen van, mint az egyes emberben. Vagyis, figyelmen kívül hagyja azt, az organikus és közvetlen kapcsolatrendszert, amely a személyi kiegyenlítődési szükség és képesség, valamint az egyetemes kiegyenlítődési szükség között létezik, nem látván be, hogy az egy időszeleten belüli égi térkép, ami egy személy sorsképlete, azokat a felszíni, nyers megnyilvánulásai alá rejtett negatív determinációira utaló sors-jeleit tartalmazza, amelyeknek a felszínre hozása, megismerése és pozitív tulajdonságokká változtatása érdekében születik a földre(!), minden egyes személy. 

II. A második tévedés az, hogy figyelmen kívül hagyják a következő tényeket:
1) Az Ascendens (annak a pozitív tulajdonságai) a felnőtt tudatos és életstratégiákban gondolkozni képes, szellemi felelősségtudattal rendelkező emberi személyiség jegye. Ez tehát, mint lehetőség, mint potencialitás létezik bennünk a felnőtté válásunk küszöbén (21 életév) és mindössze akkor érződnek a megfelelő konstellációnak bizonyos (az ascendens jegyében álló bolygóknak megfelelő) karakterjegyek, ha az illető személy horoszkópjában, az Ascendens mellett találhatók különböző
bolygók is konstellációjában (főként ha ez a bolygó, illetve ezek a bolygók az I. horoszkópházban tartózkodnak!). Az Ascendens tulajdonságai, tehát, könnyebben bár, de mégis csak megszerzendő tulajdonságok, mindössze bennünk létező potencialitások, amelyek nem jellemezhetik a születésünktől fogva, mintegy természetes módon a személyi karakterünket, hanem csak és csakis azt követően, hogy tudatosítottuk azokat és tudatos erőfeszítéseket tettünk az Ascendens által jelölt konstelláció pozitív tulajdonságainak a személyi mentalitásunkba való beépítésére, vagyois ezeknek a konstellációkra jellemző pozitív tulajdonságoknak és alapkésztetéseknek a megszerzésére, felvételére. (Ascension, ascendre = felemelkedés, felemelkedni) Ilyen megszerzendő pozitív tulajdonság pl. a bátorság és a nyílt-szívűség, valamint a saját belső és külső személyi gyengeségeinek a legyőzésére való késztetés az Oroszlán Ascendens esetében, vagy a személyes családalapítás a családfenntartás és a családi harmónia realizálása érdekében tett következetes erőfeszítések a Rák Ascendens esetében.

2) Nem csak a baj, hogy az Ascendens szerinti típusokat téves keresni (és felfedezni!) a fentiek szerint. De nagyon sok esetben (az esetek 35 - 40 százalékában) a születési napjegynek megfelelő, jellegzetes vonások (tipikus determinációk) és jellegzetes sorsproblémák sem találhatóak meg nagyon sok személy (szülött) esetében, annál az egyszerű oknál fogva, hogy a gyengén fényszögelt Nap által jelzet napjegy szerinti halvány, mvagy osott, nyers természeti vonások (individuális karakterjegyek), sokkal gyengébbek a Sárkányfarok és a Lilith által jelzett karmikus meghatározódásinál. Ezek, a napjegy szerinti, természeti vonások és tulajdonságok tehát, nem nyilvánulnak meg olyan egyértelműen és határozottan, mint az anyai ágon öröklött, negatív „kozmikus” karmát jelző Lilith, vagy a családi karmát jelző Sárkányfarok konstellációja által jelzett vonások és tulajdonságok. Különösen akkor, ha ezek a Karmikus horoszkóp-pontok erősen fényszögeltek, vagy két - három, az illető konstellációban álló bolygó által jelzett tulajdonsággal még meg is van erősítve.

3) Nem az a lényeges tehát egy személyi horoszkóp-értelmezésnél: egy sorselemzésnél, vagy az asztrológiai karakterológiai vizsgálatnál, hogy milyenek vagyunk, és hogy ezek alapján milyen jövő vár ránk, hanem az, hogy a személyi sorsképletből kiolvasható, adott spirituális struktúránkkal (és személyi karmánkkal) milyennek kellene lennünk, milyen életfeladatokat kellene felvállalnunk ahhoz, hogy egészségesek, kreatívak és boldogok lehessünk a jövőben, minden jó, vagy rossz aktuális, vagy jövőbeni konstelláció ellenére.

Az ingyen letölthető programot itt találjátok:

www.astrologos4free.jsystems.ro

Ezen asztrológiai tények és értelmezési szükségek (hiányosságok) szerint tehát, az alant közölt konstelláció- leírások, inkább az illető konstellációkban álló, sorsképletekbeli Lilithek és Sárkánfarkak által jelzett karmikus meghatározódásokra jellemzők:

Kos Lilith vagy Sárkányfarok >>>

Bika Lilith vagy Sárkányfarok >>> 

Ikrek Lilith vagy Sárkányfarok >>>

Rák Lilith vagy Sárkányfarok >>>

Oroszlán Lilith vagy Sárkányfarok >>>

Szűz Lilith vagy Sárkányfarok >>>

Mérleg Lilith és Sárkányfarok >>>

Skorpió Lilith vagy Sárkányfarok >>>

Nyilas Lilith vagy Sárkányfarok >>>

Bak Lilith vagy Sárkányfarok >>>

Vízöntő Lilith és Sárkányfarok >>>

Halak Lilith vagy Sárkányfarok >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva