Ezotéria

2009.06.27. 11:57

Napjegyed mutatja az egódat!

Amit a csillagjegyednek hívnak, az a Napjegyed: ez mutatja meg, mire is vagy igazán képes, milyen egyedi tulajdonságokkal rendelkezel, ki vagy, és mi mozgat valójában.

BAMA

A Napjegyed – vagy csillagjegyed – azt jelzi, az állatöv melyik jegyében állt a Nap (látszólag) a születésed idején. A Napjegy az egót és az akaraterőt képviseli, és bár messze nem mindent, de meghatározó, jellemző dolgokat árul el az egyénről.

A Napút

Más néven ekliptika, azaz a Nap útja 365 napon át az égbolton keresztül – a Földről nézve. Csillagkép rengeteg van az égbolton, viszont csak tizenkettő (egyes nézőpontok szerint tizenhárom vagy tizennégy is), amin áthalad a Napút. Amikor valaki megszületik, akkor a tizenkét jegy valamelyikében tartózkodik a Nap, így ez a csillagkép lesz meghatározó a személyisége szempontjából. Sok esetben a jegy alá- vagy fölényúlik egy másik jegy, így a szomszédos csillagképek hatását nem lehet figyelmen kívül hagyni a Napjegy vizsgálatakor.

A Nap háza

Az állatövi jegy, és a ház, amiben a Nap áll, azt fogja megmutatni, hogyan összpontosítod az energiáid és tevékenységeid, és hogyan integrálod a személyiséged különböző részeit egy összefüggő egésszé. Megmutatja, milyen kifejezési mód az, ami a legtöbb energiát, örömöt és vitalitást nyújtja számodra, és hogy milyen módon törekszel arra, hogy csodálatot, figyelmet és tiszteletet kapj a körülötted lévőktől.

Mit mutat a Nap?

A Napjegy mutatja azt a fő csapásirányt, ami felé szeretnéd, hogy az életed haladjon, és azt is, mennyire vagy eltökélt abban, hogy el is érd, amit elterveztél. Megmutatja, hogyan állsz a tisztesség, a büszkeség és integritás kérdéséhez, hogy képes vagy-e tiszteletet és tekintélyt szerezni, valamint az arra való képességed, hogy benyomást tegyél és hatással legyél másokra. Ahogy említettük, az egót és a személyiséget képviseli, aminek rengeteg megnyilvánulási formája van. Uralja továbbá a kreativitást, a spontaneitást, az egészséget és a vitalitást. A Naphoz tartoznak még különböző kreatív megnyilvánulások, amik a személyiséged kivetülései, a művészeti alkotástól az üzleten át a gyereknevelésig. A Nap mutatja az élet szórakoztató oldalához - mint például a sportokhoz, a nyaralásokhoz, ünnepekhez vagy társasági összejövetelekhez - való hozzáállásod is.

A Nap a férfi-energia jegye, így férfiak és nők különböző mértékben jelenítik meg a Napjegyüket a személyiségükben. A Nők esetében sokszor jóval nagyobb hangsúlyt kap a Holdjegy és az aszcendens, és gyakran kivetítik a Napjegyüket a partnerükre. A férfiak pedig néha olyanok, mintha csak a Napjegyük létezne, és semmi más.

További érdekességek a témában:

Barátság a csillagjegyek alapján

Mit árul el a Hold-jegyed?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva