Ezotéria

2009.07.22. 13:00

Sorsvetés dobókockával

Alea iacta est – mondta Julius Caesar, amikor átlépte a Rubicont. Azaz, ennek így kellett történnie. Az ő korában ugyanis a kocka nem csupán a katonák játékszere volt, hanem sokkal több annál. Sorsvetésre használták.

BAMA

A kockavetés a kártyajóslás előtt évezredekkel népszerű jóslási forma volt. Négyezer éve már alkalmazták Kínában az elefántcsont kockákat, de talán még régebbre tehető az eredete, hiszen az ősi népek megjelölt kavicsok „tanácsára” döntöttek fontos ügyekben.

Amikor megjelent a kártya, a kocka háttérbe szorult, de néhány nyugat-európai országban ma is népszerű jóslási forma, mivel alkalmazása rendkívül egyszerű. Nem kell hozzá más, mint kettő (esetleg három) dobókocka és egy pohárka. (Lehet egyetlen kockával is jósolni, de ilyenkor nagyon leszűkül a válaszok köre.)

1 pont – Határozott igen. Az ügyek hivatalosan, nyilvánosan intéződnek, és nem a színfalak mögött. A szerelemben boldog beteljesülés, házasság várható.

2 pont – Határozott nem. Jobb, ha nem erőlteted a dolgot, mert bármennyi energiát ölsz bele, a végén másé lesz a babér. Szerelmi téren biztos a válás.

3 pont – Nem kell még feladni! Ha nehezen is, de a végén mégiscsak sikerül elérned a célod. A szerelemben a pillanatnyi mosolyszünetet békülés követi, és az esetleges vetélytárs eltűnik a süllyesztőben.

4 pont – A terveidet sikerül ugyan valóra váltanod, de amikor célba érsz, egyáltalán nem örülsz majd az eredménynek. Menet közben ugyanis ráébredsz, hogy lett volna ennél sokkal jobb megoldás is. A szerelemben a forró lángolást hamar felváltják a szürke hétköznapok.

5 pont – Ne késlekedj! Elérkezett a cselekvés ideje, most még a véletlenek is a segítségedre lehetnek. De a terveidbe csak kevés embert avass be, nehogy mások ügyetlensége miatt kisebb legyen a hasznod. A szerelemben megtalálod az igazit, akit az égiek is neked szántak. Lehet, hogy lesznek irigyeid, akik pletykával próbálják tönkretenni a boldogságod, de még ők sem árthatnak.

6 pont – Merj kockáztatni! A szerencse melletted áll. A karriered szépen ível fölfelé, és anyagi jólét vár. A szerelemben izgalmas kaland van kilátásban.

7 pont – Egyelőre nem áll túl jól a szénád, de az utolsó pillanatban jóra fordul minden. Mintha valaki a háttérből egyengetné a sorsod.

8 pont – Egyszer fenn, máskor lenn a sors kereke. Most inkább a kellemetlenségek következnek. De a mélypontnak is vannak előnyei, például az, hogy innen már csak fölfelé vezethet az út.

9 pont – Jobb, ha nem sietteted az eseményeket, nem erőszakolod ki a sorstól a változást, mert bármihez nyúlsz, csak rosszul sül el. A szerelemben csak magadnak ártasz, ha átengeded magad a féltékenységnek.

10 pont – Zsákutcába tévedsz. Nehezen tudsz túllépni eredeti elképzeléseiden, pedig érdemes volna új megoldásokat keresni. A szerelemben ne hallgass másokra, a saját érzéseid szerint dönts. Lehet, hogy fájdalmas lesz a válás, de ez az ára annak, hogy új, boldogabb életet kezdj.

11 pont – Ne üsd az orrod mások dolgába, és ne bízd a titkaidat senkire, ugyanis ebből is, abból is kellemetlenséged támadhat.

12 pont – Ne fölösleges dolgokra fecséreld az erődet és az idődet. Ne érdemtelenekre pazarold a szereteted, mert Fortuna könnyen magadra hagyhat. Időbe telik, mire erre rádöbbensz, és addig értékes lehetőségeket szalaszthatsz.

Jósolj magadnak! >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva